Regionalny Szpital w Kołobrzegu

Luty 2025

Artykuły

  • 28.02.2025 - Piątek

    I ŚNIADANIE

    • Makaron muszelki na mleku 300ml (A: 1,7)
    • Serek fromage 40g (A: 7)
    • Szynka szkolna wieprzowa 20g (A: 1,6,7,9,10)
    • Chleb zwykły 2szt  50g (A: 1)
    • Chleb razowy 1szt 25g (A: 1)
    • Masło roślinne miękkie 15g
    • Biała rzodkiew ze szczypiorkiem plastry 70g
    • Sałata 10g
    • Herbata czarna z cukrem 250ml
     

    II ŚNIADANIE

    • Galaretka truskawkowa z jogurtem 220g (A: 1,7)

    OBIAD

    • Zupa pomidorowa z ryżem (korpus z kurczaka, włoszczyzna, koncentrat pomidorowy, ryż, śmietanka, nać pietruszki, sól, pieprz) 350ml (A: 7,9)
    • Śledź w śmietanie (śledzie matiasy, śmietana, cebula, jabłko, sól , pieprz) 100g/150ml (A: 4,7)
    • Ziemniaki z koperkiem 200g
    • Bukiet warzyw gotowanych(marchew, kalafior, brokuł) 150g
    • Kompot owocowy ( jabłko, czarna porzeczka, cukier) 250ml

     

    KOLACJA I

    • Pasta fasoli (fasola, cebula, koper, ketchup, musztarda, sól, pieprz) 80g (A: 6,9,10)
    • Chleb zwykły 50g (A: 1)
    • Chleb razowy 2szt. 50g (A: 1)
    • Masło roślinne miękkie 15g
    • Ogórek kiszony plastry 70g
    • Sałata 10g
    • Herbata czarna z cukrem 250ml

     

    KOLACJA II

    POSIŁEK WITAMINOWY

    Mus warzywno – owocowy( cukinia, kiwi, szpinak, jabłko, banan) 100g

    DOBOWE WARTOŚCI ODŻYWCZE:

    • Energia: 2106,6kcal
    • Białko ogółem: 84,7g
    • Tłuszcz ogółem: 59,8g
    • Nasycone kwasy tłuszczowe: 22g
    • Węglowodany ogółem: 338,5g
    • Cukry: 66,7g
    • Błonnik pokarmowy: 35,5g
    • Sód: 1541,6mg
    • Sól: 3,85g
    Czytaj Więcej o: 28.02.2025 - Piątek
  • 27.02.2025 - Czwartek

    I ŚNIADANIE

    • Płatki jęczmienne na mleku 300ml (A: 1,7,8,11)
    • Ser żółty 50g (A: 7)
    • Chleb zwykły 2szt  50g (A: 1)
    • Chleb razowy 1szt 25g (A: 1)
    • Masło roślinne miękkie 15g
    • Pomidor plastry 70g
    • Sałata 10g
    • Herbata czarna z cukrem 250ml
     

    II ŚNIADANIE

    • Kefir 1szt  150ml  (A: 7)

    OBIAD

    • Zupa szpinakowa z makaronem (kości wieprzowe, włoszczyzna, szpinak, makaron, śmietanka, czosnek, sól, pieprz) 350ml (A: 1,3,6,7,9,10)
    • Sznycel mielony wieprzowy z pieczarkami- smażony- półmięsny 100g ( łopatka wieprzowa, jajko, bułka pszenna, pieczarki, olej rzepakowy, sól, pieprz) 100g (A: 1,3,)                                               
    • Ziemniaki z koperkiem 200g
    • Sałata lodowa z marchewką , koperkiem i olejem rzepakowym 150g
    • Kompot owocowy ( jabłko, czarna porzeczka, cukier) 250ml

     

    KOLACJA I

    • Szynka biała drobiowa 60g (A: 1,3,7,9,10)
    • Chleb zwykły 2szt 50g (A: 1)
    • Chleb razowy 2szt 50g (A: 1)
    • Masło roślinne miękkie 15g
    • Papryka paski  70g
    • Sałata 15g
    • Herbata czarna z cukrem 250ml

     

    KOLACJA II

    POSIŁEK WITAMINOWY

    Mus warzywno – owocowy( cukinia, kiwi, szpinak, jabłko, banan) 100g

    DOBOWE WARTOŚCI ODŻYWCZE:

    • Energia: 2129,9kcal
    • Białko ogółem: 82,2g
    • Tłuszcz ogółem: 78,8g
    • Nasycone kwasy tłuszczowe: 24,2g
    • Węglowodany ogółem: 302g
    • Cukry: 51,4g
    • Błonnik pokarmowy: 31,7g
    • Sód: 1774mg
    • Sól:  4,44g

    Czytaj Więcej o: 27.02.2025 - Czwartek
  • 26.02.2025 - Środa

    I ŚNIADANIE

    • Zacierka na mleku  (mleko, mąka pszenna, jajko, sól) 300ml (A:1,3,7)               
    • Szynka zielonogórska wieprzowa 20g (A;1,3,6,9,10)
    • Dżem truskawkowy  niskosłodzony  30g
    • Chleb zwykły 50g (A: 1)
    • Chleb razowy 1szt. 25g (A: 1)
    • Masło roślinne miękkie 15g
    • Papryka paski  70g
    • Sałata 10g
    • Herbata czarna z cukrem 250ml
     

    II ŚNIADANIE

    • Kisiel z jabłkiem (kisiel, jabłka, cukier)   200ml   (A: 1)

    OBIAD

    • Zupa ogórkowa z ziemniakami (kości wieprzowe, włoszczyzna, ogórki kiszone, ziemniaki, śmietanka, sól, pieprz) 350ml (A: 7,9)
    • Filet drobiowy pieczony z ziołami  (pierś z kurczaka , bazylia, nać pietruszki, sól , pieprz, olej rzepakowy)   150g
    • Ryż na sypko 200g
    • Surówka z kapusty czerwonej (kapusta czerwona cebula, olej rzepakowy, sól, pieprz) 150g
    • Kompot owocowy ( jabłko, czarna porzeczka, cukier) 250ml

     

    KOLACJA I

    • Pasta z twarogu ze szczypiorkiem  80g (A: 7)
    • Chleb zwykły 2szt 50g (A: 1)
    • Chleb razowy 2szt 50g(A: 1)
    • Masło roślinne miękkie 15g
    • Dynia gotowana 70g                                    
    • Sałata 10g
    • Herbata czarna z cukrem 250ml

     

    KOLACJA II

    POSIŁEK WITAMINOWY

    Mus warzywno – owocowy( cukinia, kiwi, szpinak, jabłko, banan) 100g

    DOBOWE WARTOŚCI ODŻYWCZE:

    • Energia: 2109,1kcal
    • Białko ogółem: 87,9g
    • Tłuszcz ogółem: 57,3g
    • Nasycone kwasy tłuszczowe: 16,1g
    • Węglowodany ogółem: 336,1g
    • Cukry: 57,7g
    • Błonnik pokarmowy: 28,4g
    • Sód: 1345,4mg
    • Sól:  3,36g

    Czytaj Więcej o: 26.02.2025 - Środa
  • 25.02.2025 - Wtorek

    I ŚNIADANIE

    • Kasza jęczmienna na mleku 300ml (A: 1,7)
    • Polędwica drobiowa 20g (A: 1,3,6,7,9,10)
    • Jajko gotowane 1szt. 50g (A: 3)
    • Chleb zwykły 2szt 50g (A: 1)
    • Chleb razowy 1szt 25g (A: 1)
    • Masło roślinne miękkie 15g
    • Ogórek świeży plastry 70g
    • Sałata 10g
    • Herbata czarna z cukrem 250ml
     

    II ŚNIADANIE

    • Sok wieloowocowy 200ml

    OBIAD

    • Zupa barszcz czerwony z ziemniakami (korpus z kurczaka, włoszczyzna, buraki, ziemniaki, kwasek cytrynowy, śmietanka, sól, pieprz)  350ml (A: 7,9)
    • Pierogi z twarogiem-gotowane ( twaróg, jajka, mąka pszenna, cukier waniliowy, olej rzepakowy, sól )  300g  (A: 1,3,7)
    • Surówka z marchwi i jabłka     (marchew ,jabłko, śmietana) 150g (A:7)
    • Jogurt naturalny 100ml (A: 7)
    • Kompot owocowy ( jabłko, czarna porzeczka, cukier) 250ml

     

    KOLACJA I

    • Pasta z makreli wędzonej z ogórkiem kiszonym ( makrela wędzona, ogórek kiszony, cebula, pieprz, majonez, ketchup) 80g (A:3,4,6,9,10)
    • Chleb zwykły 2szt 50g (A: 1)
    • Chleb razowy 2szt 50g (A: 1)
    • Masło roślinne miękkie 15g
    • Pomidor plastry 70g
    • Sałata 10g
    • Herbata czarna z cukrem 250ml

     

    KOLACJA II

    POSIŁEK WITAMINOWY

    Mus warzywno – owocowy( cukinia, kiwi, szpinak, jabłko, banan) 100g

    DOBOWE WARTOŚCI ODŻYWCZE:

    • Energia: 2601,9kcal
    • Białko ogółem: 85,9g
    • Tłuszcz ogółem: 87,6g
    • Nasycone kwasy tłuszczowe: 24,9g
    • Węglowodany ogółem: 397,2g
    • Cukry: 74,2g
    • Błonnik pokarmowy: 31,7g
    • Sód: 1993,8mg
    • Sól: 4,98g
    Czytaj Więcej o: 25.02.2025 - Wtorek
  • 24.02.2025 - Poniedziałek

    I ŚNIADANIE

    • Ryż na mleku 300ml (A:7)
    • Szynka drobiowa zielonogórska 20g (A: 1,3,6,7,9,10)
    • Twaróg w kawałku ze szczypiorkiem 40/5g (A: 7)
    • Chleb zwykły 2szt 50g (A: 1)
    • Chleb razowy 1szt 25g (A: 1)
    • Masło roślinne miękkie 15g
    • Pomidor plastry  70g
    • Sałata 10g
    • Herbata czarna z cukrem  250ml
     

    II ŚNIADANIE

    • Maślanka naturalna 200ml (A:7)

    OBIAD

    • Zupa ziemniaczana (korpus z kurczaka, włoszczyzna, nać pietruszki, ziemniaki, śmietanka sól, ziele angielskie) 350ml (A: 7,9)
    • Gulasz mięsny -wieprzowy -duszony (łopatka wieprzowa , mąka pszenna, olej rzepakowy, cebula, sól , pieprz, papryka słodka) 200g (A: 1)
    • Kasza jęczmienna na sypko 200g(A: 1)
    • Surówka meksykańska ( kapusta biała, marchew, por, kukurydza, olej rzepakowy, sól, pieprz) 150g
    • Kompot owocowy ( jabłko, czarna porzeczka, cukier) 250ml

     

    KOLACJA I

    • Pasta z soczewicy (soczewica czerwona, cebula, czosnek, bazylia, nać pietruszki, olej rzepakowy, sól, pieprz) 80g
    • Chleb zwykły 2szt 50g (A: 1)
    • Chleb razowy 2szt 50g (A: 1)
    • Masło roślinne miękkie 15g
    • Biała rzodkiew z koperkiem /biała rzodkiew, koperek/ plastry  70g
    • Sałata 10g
    • Herbata czarna z cukrem 250ml

     

    KOLACJA II

    POSIŁEK WITAMINOWY

    Mus warzywno – owocowy( cukinia, kiwi, szpinak, jabłko, banan) 100g

    DOBOWE WARTOŚCI ODŻYWCZE:

    • Energia: 2368kcal
    • Białko ogółem: 93,7g
    • Tłuszcz ogółem: 79,6g
    • Nasycone kwasy tłuszczowe: 23,3g
    • Węglowodany ogółem:350,6 g
    • Cukry: 60,9g
    • Błonnik pokarmowy: 33,1g
    • Sód: 1418,4mg
    • Sól: 3,55g
    Czytaj Więcej o: 24.02.2025 - Poniedziałek
  • 23.02.2025 - Niedziela

     

    I ŚNIADANIE

    • Kasza kukurydziana na mleku 300ml (A: 7)
    • Filecik złocisty drobiowa 50g (A: 1,3,6,7,9,10)
    • Chleb zwykły 2szt 50g (A: 1)
    • Chleb razowy 1szt 25g (A: 1)
    • Masło roślinne miękkie 15g  
    • Papryka paski 70g
    • Sałata 10g
    • Herbata czarna z cukrem 250ml
     

    II ŚNIADANIE

    • Jabłko 1szt. 150g
     

    OBIAD

    • Zupa pieczarkowa z makaronem (kości wieprzowe, włoszczyzna, pieczarki, makaron, śmietanka sól, pieprz) 350ml (A: 1,7,9)
    • Schab pieczony w sosie własnym (schab, cebula , mąka pszenna, olej rzepakowy, sól , pieprz, oregano, rozmaryn) 100g/150ml (A: 1)
    • Ziemniaki z koperkiem 200g
    • Buraczki zasmażane (buraczki, mąka pszenna, masło, kwasek cytrynowy, śmietana, sól, pieprz ) 150g (A: 1,7)
    • Kompot owocowy ( jabłko, czarna porzeczka, cukier) 250ml

     

    KOLACJA I

    • Ser żółty 60g (A:7)
    • Chleb zwykły 2szt 50g (A: 1)
    • Chleb razowy 2szt 50g (A: 1)
    • Masło roślinne miękkie 15g
    • Ogórek świeży plastry 70g
    • Sałata 10g
    • Kawa zbożowa z mlekiem 250ml(A: 1,7)

     

    KOLACJA II

    POSIŁEK WITAMINOWY

    Mus warzywno – owocowy( cukinia, kiwi, szpinak, jabłko, banan) 100g

    DOBOWE WARTOŚCI ODŻYWCZE:

    • Energia: 2257,5kcal
    • Białko ogółem: 102,8g
    • Tłuszcz ogółem: 74,9g
    • Nasycone kwasy tłuszczowe: 30g
    • Węglowodany ogółem: 321,3g
    • Cukry: 53g
    • Błonnik pokarmowy: 33g
    • Sód: 1881,3mg
    • Sól:  4,7g

    Czytaj Więcej o: 23.02.2025 - Niedziela

Metryczka

Metryczka
Wytworzono:2025-02-03 07:26przez:
Opublikowano:0000-00-00 06:55przez: Gracjan Tyczyński
Zmodyfikowano:2025-02-28 06:54przez: Gracjan Tyczyński
Podmiot udostępniający: Regionalny Szpital w Kołobrzegu
Odwiedziny:883

Rejestr zmian

  • [2025-02-28 06:54:36]Gracjan TyczyńskiAktualizacja treści
  • [2025-02-27 07:02:23]Gracjan TyczyńskiAktualizacja treści
  • [2025-02-25 13:23:48]Gracjan TyczyńskiAktualizacja treści
  • [2025-02-24 06:49:01]Gracjan TyczyńskiAktualizacja treści
  • [2025-02-21 06:32:31]Gracjan TyczyńskiAktualizacja treści
  • [2025-02-19 13:35:16]Gracjan TyczyńskiAktualizacja treści
  • [2025-02-18 07:02:31]Gracjan TyczyńskiAktualizacja treści
  • [2025-02-17 07:01:55]Gracjan TyczyńskiAktualizacja treści
  • [2025-02-14 06:56:37]Gracjan TyczyńskiAktualizacja treści
  • [2025-02-11 06:38:57]Gracjan TyczyńskiAktualizacja treści
  • [2025-02-11 06:37:07]Gracjan TyczyńskiAktualizacja treści
  • [2025-02-09 12:42:44]Gracjan TyczyńskiAktualizacja treści
  • [2025-02-09 12:41:27]Gracjan TyczyńskiAktualizacja treści
  • [2025-02-07 07:10:08]Gracjan TyczyńskiAktualizacja treści
  • [2025-02-06 08:23:52]Gracjan TyczyńskiAktualizacja treści
  • [2025-02-05 08:27:46]Gracjan TyczyńskiAktualizacja treści
  • [2025-02-04 06:47:19]Gracjan TyczyńskiAktualizacja treści
  • [2025-02-03 07:25:54]Gracjan TyczyńskiInformacje