 |
I ŚNIADANIE
- Zupa mleczna z domową zacierką (mleko, mąka pszenna, jajko, sól) 300ml (A: GLU,JAJ,MLE)
- Polędwica drobiowa 30g (A: GLU,SOJ,MLE)
- Sałatka jarzynowa ( ziemniaki, marchew, pietruszka, seler, jabłko, ogórek kiszony, cebula, groszek konserwowy, jajko, majonez, sól ,pieprz czarny) 100g (A: JAJ,SEL,GOR)
- Chleb pszenno - żytni 2szt. 50g (A: GLU,SOJ)
- Chleb razowy 1szt. 25g (A:GLU )
- Masło roślinne miękkie 15g
- Sałata masłowa 10g
- Herbata czarna z cukrem 250ml
|
| |
II ŚNIADANIE
- Budyń (mleko, budyń, cukier) 200ml (A:,MLE)
|
 |
OBIAD
- Zupa ziemniaczana (korpus z kurczaka, włoszczyzna, nać pietruszki, ziemniaki, śmietana 30%, sól, ziele angielskie) 350ml (A: MLE,SEL)
- Klopsik drobiowy w sosie koperkowym – gotowany (udko trybowane drobiowe, cebula, jajko, bułka wrocławska, mąka pszenna, koperek, śmietana 30%, olej rzepakowy, sól , pieprz czarny) 100g/150ml (A: GLU,JAJ,SOJ,MLE)
- Bukiet jarzyn gotowany na parze (kalafior, brokuł ,marchew, sól) 150g
- Kasza jęczmienna na sypko 200g (A: GLU)
- Kompot owocowy (aronia, śliwka, porzeczka czerwona, agrest, truskawka, cukier) 250ml
|
|
|
KOLACJA I
- Szynka zielonogórska wieprzowa 20g (A;GLU,SOJ,MLE)
- Ser topiony 50g (A;MLE)
- Chleb pszenno - żytni 2szt. 50g (A: GLU,SOJ)
- Chleb razowy 2szt. 50g (A: GLU)
- Masło roślinne miękkie 15g
- Rzodkiewka biała z natką pietruszki 70g
- Sałata masłowa 10g
- Herbata czarna z cukrem 250ml
|
|
|
KOLACJA II
POSIŁEK WITAMINOWY
Mus warzywno – owocowy( cukinia, kiwi, szpinak, jabłko, banan) 100g
|
|
DOBOWE WARTOŚCI ODŻYWCZE:
|
- Energia: 2274kcal
- Białko ogółem: 74,3g
- Tłuszcz ogółem: 71,7g
- Nasycone kwasy tłuszczowe: 26,8g
- Węglowodany ogółem: 340,4 g
- Cukry: 92,2g
- Błonnik pokarmowy: 33,7g
- Sód: 2520mg
- Sól: 6,30g
|