Regionalny Szpital w Kołobrzegu

12.10.2025 - Niedziela

 

I ŚNIADANIE

  • Płatki jęczmienne na mleku 300ml (A: GLU,MLE)
  • Ser żółty 50g (A: MLE)
  • Chleb zwykły pszenno- żytni 2szt. 50g (A: GLU,SOJ)
  • Chleb razowy 1szt. 25g (A: GLU)
  • Masło roślinne miękkie 15g
  • Papryka paski 70g
  • Sałata masłowa 10g
  • Herbata czarna z cukrem 250ml
 

II ŚNIADANIE

  • Galaretka owocowa z jogurtem 220g (A:MLE)
 

OBIAD

  • Zupa pomidorowa z ryżem (korpus z kurczaka, włoszczyzna paski, koncentrat pomidorowy, ryż biały, śmietanka 30%, olej rzepakowy, nać pietruszki, sól, pieprz czarny ) 350ml (A: MLE,SEL)
  • Schab pieczony w sosie bazyliowym (schab, mąka pszenna, cebula, bazylia, majeranek, papryka słodka , olej rzepakowy, śmietanka 30%,sól , pieprz czarny) 100g/150ml (A: GLU,MLE)
  • Ziemniaki z koperkiem 200g
  • Surówka z kapusty pekińskiej z ogórkiem, marchewką i olejem( kapusta pekińska, pomidor, nać pietruszki, olej rzepakowy, sól, pieprz) 150g
  • Kompot owocowy (aronia, śliwka, porzeczka czerwona, agrest, truskawka, cukier) 250ml

 

KOLACJA I

  • Szynka wieprzowa szkolna 60g (A: GLU,SOJ,MLE)
  • Chleb zwykły pszenno- żytni 2szt. 50g (A: GLU,SOJ)
  • Chleb razowy 2szt. 50g (A: GLU)
  • Masło roślinne miękkie 15g
  • Rzodkiewka czerwona tarta 60g
  • Sałata masłowa 20g
  • Herbata czarna z cukrem 250ml

 

KOLACJA II

POSIŁEK WITAMINOWY

Mus warzywno – owocowy( cukinia, kiwi, szpinak, jabłko, banan) 100g

DOBOWE WARTOŚCI ODŻYWCZE:

  • Energia: 2064,1kcal
  • Białko ogółem: 91,9g
  • Tłuszcz ogółem: 74,5g
  • Nasycone kwasy tłuszczowe: 26,5g
  • Węglowodany ogółem: 265,2g
  • Cukry: 69,5g
  • Błonnik pokarmowy: 30,5 g
  • Sód: 1658,4mg
  • Sól: 4,15g

Metryczka

Metryczka
Wytworzono:2025-10-13 06:09przez:
Opublikowano:0000-00-00 06:11przez: Gracjan Tyczyński
Zmodyfikowano:2025-10-13 06:09przez: Gracjan Tyczyński
Podmiot udostępniający: Regionalny Szpital w Kołobrzegu
Odwiedziny:57

Rejestr zmian

  • [2025-10-13 06:09:20]Gracjan TyczyńskiAktualizacja treści