 |
I ŚNIADANIE
- Makaron świderki na mleku 300ml (A: GLU,JAJ,MLE)
- Szynka zielonogórska wieprzowa 20g (A: GLU,SOJ,MLE,SEL)
- Dżem truskawkowy niskosłodzony 30g
- Chleb zwykły pszenno- żytni 2szt. 50g (A: GLU,SOJ)
- Chleb razowy 1szt. 25g (A: GLU)
- Masło roślinne miękkie 15g
- Ogórek świeży plastry 70g
- Sałata masłowa 10g
- Herbata czarna z cukrem 250ml
|
| |
II ŚNIADANIE
- Maślanka naturalna 1szt. 200g (A: MLE)
|
 |
OBIAD
- Zupa ziemniaczana (korpus z kurczaka, włoszczyzna paski, ziemniak, śmietanka30%, natka pietruszki, liść laurowy, ziele angielskie, sól, pieprz czarny) 350ml (A: MLE,SEL)
- Gulasz mięsny wieprzowy duszony( łopatka wieprzowa, cebula, mąka pszenna, przecier pomidorowy, olej rzepakowy, papryka słodka, sól , pieprz czarny) 100g/100ml (A: GLU)
- Kasza jęczmienna na sypko 200g (A: GLU)
- Sałatka z buraczków z cebulą i olejem rzepakowym 150g
- Kompot owocowy (aronia, śliwka, porzeczka czerwona, agrest, truskawka, cukier) 250ml
|
|
|
KOLACJA I
- Pasztet Jana wieprzowy 60g (A: GLU,JAJ,SEL)
- Chleb zwykły pszenno- żytni 2szt. 50g (A: GLU,SOJ)
- Chleb razowy 2szt. 50g (A: GLU)
- Masło roślinne miękkie 15g
- Papryka świeża paski 70g
- Sałata masłowa 10g
- Herbata czarna z cukrem 250ml
|
|
|
KOLACJA II
POSIŁEK WITAMINOWY
Mus warzywno – owocowy( cukinia, kiwi, szpinak, jabłko, banan) 100g
|
|
DOBOWE WARTOŚCI ODŻYWCZE:
|
- Energia: 2188,6kcal
- Białko ogółem: 87g
- Tłuszcz ogółem: 69,2g
- Nasycone kwasy tłuszczowe: 26,5g
- Węglowodany ogółem: 319,6g
- Cukry: 94,7g
- Błonnik pokarmowy: 30g
- Sód: 1040,7mg
- Sól: 2,60g
|