Regionalny Szpital w Kołobrzegu

17.07.2025 - Czwartek

I ŚNIADANIE

  • Kasza manna na mleku 300ml (A: GLU,MLE)
  • Pasztet Jana wieprzowy  50g (A:GLU,SOJ,MLE,SEL,GOR,SO2)
  • Chleb zwykły pszenno- żytni 2szt. 50g (A: GLU,SOJ)
  • Chleb razowy 1szt. 25g (A: GLU)
  • Masło roślinne miękkie 15g  
  • Pomidor plastry 70g
  • Sałata masłowa 10g
  • Herbata czarna z cukrem 250ml
 

II ŚNIADANIE

  • Maślanka z czarną porzeczką  200ml (A:MLE)

OBIAD

  • Rosół z makaronem (kurczak, włoszczyzna, makaron, cebula, nać pietruszki, sól, pieprz) 350ml (A: GLU,SEL)
  • Pałki z kurczaka pieczone w ziołach (pałki z kurczaka, majeranek, rozmaryn, oregano, papryka słodka, olej rzepakowy, sól, pieprz) 3szt 200g  A:GLU,OZI,SOJ,MLE,SEL,SO2)
  • Ziemniaki z koperkiem 200g
  • Marchew oprószana (mąka pszenna ,masło, sól)   150g (A: GLU,MLE)
  • Kompot owocowy (jagoda, truskawka, czarna porzeczka, czerwona porzeczka, malina, jeżyna, cukier) 250ml

 

KOLACJA I

  • Szynka wieprzowa szkolna 60g (A;GLU,SOJ,MLE)
  • Chleb zwykły pszenno- żytni 2szt.  50g (A: GLU,SOJ)
  • Chleb razowy 2szt. 50g (A: GLU)
  • Masło roślinne miękkie 15g
  • Papryka paski 70g
  • Sałata masłowa 10g
  • Herbata czarna z cukrem 250ml

 

KOLACJA II

POSIŁEK WITAMINOWY

Mus warzywno – owocowy( cukinia, kiwi, szpinak, jabłko, banan) 100g

DOBOWE WARTOŚCI ODŻYWCZE:

  • Energia: 2365,3kcal
  • Białko ogółem: 92,8g
  • Tłuszcz ogółem: 91,3g
  • Nasycone kwasy tłuszczowe: 28,4g
  • Węglowodany ogółem: 309,2g
  • Cukry: 87,7g
  • Błonnik pokarmowy: 35,1g
  • Sód: 1174,9mg
  • Sól: 2,94g

Metryczka

Metryczka
Wytworzono:2025-07-17 06:47przez:
Opublikowano:0000-00-00 14:01przez: Gracjan Tyczyński
Zmodyfikowano:2025-07-17 06:47przez: Gracjan Tyczyński
Podmiot udostępniający: Regionalny Szpital w Kołobrzegu
Odwiedziny:128

Rejestr zmian

  • [2025-07-17 06:47:42]Gracjan TyczyńskiInformacje