|
I ŚNIADANIE
- Płatki jęczmienne na mleku 300ml (A: GLU,MLE)
- Ser żółty 50g (A: MLE)
- Chleb zwykły pszenno- żytni 2szt. 50g (A: GLU,SOJ)
- Chleb razowy 1szt. 25g (A: GLU)
- Masło roślinne miękkie 15g
- Papryka paski 70g
- Sałata masłowa 10g
- Herbata czarna z cukrem 250ml
|
|
II ŚNIADANIE
- Galaretka owocowa z jogurtem 220g (A:MLE)
|
|
OBIAD
- Zupa pomidorowa z ryżem (korpus z kurczaka, włoszczyzna, koncentrat pomidorowy, ryż, śmietanka, nać pietruszki, sól, pieprz) 350ml (A: MLE,SEL)
- Schab pieczony w sosie własnym (schab, cebula, mąka pszenna, olej rzepakowy, oregano, rozmaryn, sól , pieprz) 100g/150ml (A: GLU)
- Ziemniaki z koperkiem 200g
- Surówka z kapusty pekińskiej z ogórkiem, marchewką i olejem( kapusta pekińska, pomidor, nać pietruszki, olej rzepakowy, sól, pieprz) 150g
- Kompot owocowy (jagoda, truskawka, czarna porzeczka, czerwona porzeczka, malina, jeżyna, cukier) 250ml
|
|
KOLACJA I
- Szynka szkolna drobiowa 60g (A: GLU,SOJ,MLE)
- Chleb zwykły pszenno- żytni 2szt. 50g (A: GLU,SOJ)
- Chleb razowy 2szt. 50g (A: GLU)
- Masło roślinne miękkie 15g
- Rzodkiewka tarta 60g
- Sałata masłowa 20g
- Herbata czarna z cukrem 250ml
|
|
KOLACJA II
POSIŁEK WITAMINOWY
Mus warzywno – owocowy( cukinia, kiwi, szpinak, jabłko, banan) 100g
|
DOBOWE WARTOŚCI ODŻYWCZE:
|
- Energia: 2165,4kcal
- Białko ogółem: 89,3g
- Tłuszcz ogółem: 77,5g
- Nasycone kwasy tłuszczowe: 24,2g
- Węglowodany ogółem: 285,5g
- Cukry: 79g
- Błonnik pokarmowy: 30,7g
- Sód: 1751mg
- Sól: 4,38g
|