Regionalny Szpital w Kołobrzegu

01.05.2025 - Czwartek

 

I ŚNIADANIE

  • Kasza jaglana na mleku 300ml (A: MLE)
  • Polędwica drobiowa 50g (A: GLU,SOJ,MLE )
  • Chleb zwykły 50g (A: GLU,SOJ)
  • Chleb razowy 1szt. 25g (A: GLU)
  • Masło roślinne miękkie 15g
  • Rzodkiewka biała z koperkiem plastry 70g
  • Sałata masłowa 10g
  • Herbata czarna z cukrem 250ml
 

II ŚNIADANIE

  • Kefir 150g (A:MLE)
 

OBIAD

  • Zupa ogórkowa z ziemniakami(kości wieprzowe, włoszczyzna, ogórki kiszone, natka pietruszki, ziemniaki, śmietanka, sól, pieprz czarny, liść laurowy, ziele angielskie, jarzynka naturalna) 350ml (A: MLE,SEL)
  • Filet drobiowy pieczony w sosie z natką pietruszki (filet z piersi kurczaka, mąka pszenna, śmietanka ,natka pietruszki, olej rzepakowy, papryka słodka, oregano, bazylia sól ,pieprz) 100g/150ml (A:GLU,MLE)
  • Ryż na sypko 200g
  • Surówka z czerwonej kapusty z olejem 150g  
  • Kompot owocowy ( porzeczka czarna ,agrest, aronia, śliwki, truskawki, cukier) 250ml

 

KOLACJA I

  • Pasta twarogowa ze szczypiorem (ser biały półtłusty, mleko, szczypior, sól) 80g (A:)
  • Chleb zwykły 50g (A: GLU,SOJ)
  • Chleb razowy 2szt. 50g (A: GLU,)
  • Masło roślinne miękkie15g
  • Pomidor 70g                                                
  • Sałata masłowa 10g
  • Herbata czarna z cukrem 250ml

 

KOLACJA II

POSIŁEK WITAMINOWY

Mus warzywno – owocowy( cukinia, kiwi, szpinak, jabłko, banan) 100g

DOBOWE WARTOŚCI ODŻYWCZE:

  • Energia: 2211,8kcal
  • Białko ogółem: 115g
  • Tłuszcz ogółem: 58,1g
  • Nasycone kwasy tłuszczowe: 21,5g
  • Węglowodany ogółem: 319g
  • Cukry: 89,4g
  • Błonnik pokarmowy: 35,4g
  • Sód: 1841,3mg
  • Sól: 4,60g

Metryczka

Metryczka
Wytworzono:2025-05-02 06:45przez:
Opublikowano:0000-00-00 06:48przez: Gracjan Tyczyński
Zmodyfikowano:2025-05-02 06:45przez: Gracjan Tyczyński
Podmiot udostępniający: Regionalny Szpital w Kołobrzegu
Odwiedziny:207

Rejestr zmian

  • [2025-05-02 06:45:33]Gracjan TyczyńskiAktualizacja treści