 |
I ŚNIADANIE
- Makaron świderki na mleku 300ml (A: GLU,JAJ,MLE)
- Ser żółty 50g (A: MLE)
- Chleb zwykły 2szt 50g (A: GLU,SOJ)
- Chleb razowy 1szt 25g (A: GLU)
- Masło roślinne miękkie 15g
- Ogórek świeży plastry 70g
- Sałata masłowa 10g
- Herbata czarna z cukrem 250ml
|
|
II ŚNIADANIE
- Koktajl mleczno-owocowy (jogurt naturalny, truskawki, cukier) 200ml (A: MLE)
|
 |
OBIAD
- Zupa kalafiorowa z ziemniakami (korpus z kurczaka, włoszczyzna, kalafior, natka pietruszki, ziemniaki, śmietanka sól, pieprz czarny, liść laurowy, ziele angielskie, jarzynka naturalna) 350ml (A: MLE,SEL)
- Pałka z kurczaka pieczona (pałka z kurczaka, papryka słodka, oregano, bazylia, olej rzepakowy, sól , pieprz czarny) 200g
- Ryż na sypko 200g
- Surówka z marchewki, pietruszki, selera i jabłka z jogurtem naturalnym 150g A: MLE,SEL,SO2)
- Kompot owocowy ( śliwki, agrest, truskawki, wiśnie, porzeczka, rabarbar, cukier) 250ml
|
|
KOLACJA I
- Szynka drobiowa gotowana 60g (A: GLU,SOJ,MLE)
- Chleb zwykły 2szt 50g (A: GLU,SOJ)
- Chleb razowy 2szt 50g (A: GLU)
- Masło roślinne miękkie 15g
- Buraczki gotowane plastry 70g
- Sałata masłowa 10g
- Herbata czarna z cukrem 250ml
|
|
KOLACJA II
POSIŁEK WITAMINOWY
Mus warzywno – owocowy( cukinia, kiwi, szpinak, jabłko, banan) 100g
|
DOBOWE WARTOŚCI ODŻYWCZE:
|
- Energia: 3 027,1kcal
- Białko ogółem: 163,2g
- Tłuszcz ogółem: 121g
- Nasycone kwasy tłuszczowe: 44,4g
- Węglowodany ogółem: 326,5g
- Cukry: 96,6g
- Błonnik pokarmowy: 37,4g
- Sód:2 135mg
- Sól: 5,34g
|