Regionalny Szpital w Kołobrzegu

29.04.2025 - Wtorek

I ŚNIADANIE

  • Makaron świderki na mleku 300ml (A: GLU,JAJ,MLE)
  • Ser żółty 50g (A: MLE)
  • Chleb zwykły 2szt 50g (A: GLU,SOJ)
  • Chleb razowy 1szt 25g (A: GLU)
  • Masło roślinne miękkie 15g
  • Ogórek świeży plastry 70g
  • Sałata masłowa 10g
  • Herbata czarna z cukrem 250ml
 

II ŚNIADANIE

  • Koktajl mleczno-owocowy (jogurt naturalny, truskawki, cukier) 200ml (A: MLE)

OBIAD

  • Zupa kalafiorowa z ziemniakami (korpus z kurczaka, włoszczyzna, kalafior, natka pietruszki, ziemniaki, śmietanka sól, pieprz czarny, liść laurowy, ziele angielskie, jarzynka naturalna) 350ml (A: MLE,SEL)
  • Pałka z kurczaka pieczona (pałka z  kurczaka, papryka słodka, oregano, bazylia, olej rzepakowy, sól , pieprz czarny) 200g
  • Ryż na sypko 200g
  • Surówka z marchewki, pietruszki, selera i jabłka z jogurtem naturalnym 150g A: MLE,SEL,SO2)
  • Kompot owocowy ( śliwki, agrest, truskawki, wiśnie, porzeczka, rabarbar, cukier) 250ml

 

KOLACJA I

  • Szynka drobiowa gotowana 60g (A: GLU,SOJ,MLE)
  • Chleb zwykły 2szt 50g (A: GLU,SOJ)
  • Chleb razowy 2szt 50g (A: GLU)
  • Masło roślinne miękkie 15g
  • Buraczki gotowane plastry 70g
  • Sałata masłowa 10g
  • Herbata czarna z cukrem 250ml

 

KOLACJA II

POSIŁEK WITAMINOWY

Mus warzywno – owocowy( cukinia, kiwi, szpinak, jabłko, banan) 100g

DOBOWE WARTOŚCI ODŻYWCZE:

  • Energia: 3 027,1kcal
  • Białko ogółem: 163,2g
  • Tłuszcz ogółem: 121g
  • Nasycone kwasy tłuszczowe: 44,4g
  • Węglowodany ogółem: 326,5g
  • Cukry: 96,6g
  • Błonnik pokarmowy: 37,4g
  • Sód:2 135mg
  • Sól: 5,34g

Metryczka

Metryczka
Wytworzono:2025-04-29 08:37przez:
Opublikowano:0000-00-00 10:05przez: Gracjan Tyczyński
Zmodyfikowano:2025-04-29 08:37przez: Gracjan Tyczyński
Podmiot udostępniający: Regionalny Szpital w Kołobrzegu
Odwiedziny:70

Rejestr zmian

  • [2025-04-29 08:37:28]Gracjan TyczyńskiAktualizacja treści
  • [2025-04-29 08:37:01]Gracjan TyczyńskiAktualizacja treści