|
I ŚNIADANIE
- Kasza kukurydziana na mleku 300ml (A:MLE)
- Szynka delikatesowa drobiowa 50g (A: GLU,SOJ,MLE )
- Chleb zwykły 2szt 50g (A: GLU,SOJ)
- Chleb razowy 1szt 25g (A: GLU)
- Masło roślinne miękkie 15g
- Pomidor plastry 70g
- Sałata masłowa 10g
- Herbata czarna z cukrem 250ml
|
|
II ŚNIADANIE
|
|
OBIAD
- Zupa pieczarkowa z makaronem (korpus z kurczaka, włoszczyzna, pieczarki, makaron świderki, śmietanka, natka pietruszki, sól, pieprz naturalny, ziele angielskie, jarzynka naturalna ) 350ml (A: MLE,SEL)
- Filet drobiowy pieczony w sosie z natką pietruszki (pierś z kurczaka , bazylia, oregano, papryka słodka, natka pietruszki, śmietana, mąka pszenna, sól , pieprz czarny) 100/150g(A: GLU, MLE)
- Ziemniaki z koperkiem 200g
- Marchew gotowana plastry ( marchew plastry, mąka pszenna, masło) 150g (A:GLU,MLE)
- Kompot owocowy ( śliwki, agrest, truskawki, wiśnie, porzeczka, rabarbar, cukier) 250ml
|
|
KOLACJA I
- Pasta z jajka ze szczypiorkiem 80g (A: JAJ,GOR)
- Chleb zwykły 2szt 50g (A: GLU,SOJ)
- Chleb razowy 2szt 50g (A: GLU,)
- Masło roślinne miękkie 15g
- Ogórek świeży plastry 70g
- Sałata masłowa 10g
- Kawa zbożowa z mlekiem i cukrem 250ml (A;GLU,MLE)
|
|
KOLACJA II
POSIŁEK WITAMINOWY
Mus warzywno – owocowy( cukinia, kiwi, szpinak, jabłko, banan) 100g
|
DOBOWE WARTOŚCI ODŻYWCZE:
|
- Energia: 2 365,1kcal
- Białko ogółem: 107g
- Tłuszcz ogółem: 66,8g
- Nasycone kwasy tłuszczowe: 26,4g
- Węglowodany ogółem: 344,5g
- Cukry:108,5g
- Błonnik pokarmowy: 42g
- Sód:1 388,3mg
- Sól: 3,47g
|