Regionalny Szpital w Kołobrzegu

20.04.2025 - Niedziela

 

I ŚNIADANIE

  • Ryż na mleku 300ml (A:MLE)
  • Chleb zwykły 2szt  50g (A: GLU,SOJ)
  • Chleb razowy 1szt 25g (A: GLU)
  • Masło roślinne miękkie 15g  
  • Kiełbasa biała wieprzowa na ciepło 100g (A: GLU,SOJ)
  • Jajko gotowane na twardo 1szt 50g(A: JAJ)
  • Ćwikła z chrzanem 15g
  • Babka piaskowa 60g (A: GLU.JAJ,MLE)
  • Sałata masłowa 10g
  • Papryka 70g
  • Żurek( włoszczyzna, żurek w płynie, kości wieprzowe, śmietana, czosnek, majeranek, sól, pieprz czarny, chrzan) 250ml (A: GLU,MLE,SEL,SO2)
  • Herbata czarna z cukrem 250ml
 

II ŚNIADANIE

  • Jogurt naturalny 1szt 150g   (A: MLE)
 

OBIAD

  • Rosół z makaronem (korpus z kurczaka, marchewka, pietruszka korzeń, seler, por, makaron gniazda, cebula, natka pietruszki, sól, pieprz czarny, liść laurowy, ziele angielskie) 350ml (A: GLU,JAJ,SEL)
  • Udko z kurczaka pieczone (udko z  kurczaka, papryka słodka, oregano, bazylia, tymianek,  olej rzepakowy, sól , pieprz czarny)       200g
  • Marchew oprószana (mąka pszenna ,masło, sól) 150g (A: GLU,MLE)
  • Ziemniaki z koperkiem  200g
  • Kompot owocowy ( śliwki, agrest, truskawki, wiśnie, porzeczka, rabarbar, cukier) 250ml

 

KOLACJA I

  • Pasztet drobiowy zapiekany 50g (A: GLU,SOJ,MLE)
  • Chleb zwykły 2szt 50g (A: GLU,SOJ)
  • Chleb razowy 2szt 50g (A: GLU,)
  • Masło roślinne miękkie 15g
  • Pomidor 70g
  • Sałata masłowa 10g
  • Herbata czarna z cukrem 250ml

 

KOLACJA II

POSIŁEK WITAMINOWY

Mus warzywno – owocowy( cukinia, kiwi, szpinak, jabłko, banan) 100g

DOBOWE WARTOŚCI ODŻYWCZE:

  • Energia: 2912,8kcal
  • Białko ogółem: 125g
  • Tłuszcz ogółem: 104,5g
  • Nasycone kwasy tłuszczowe: 41,8g
  • Węglowodany ogółem: 342,8g
  • Cukry: 101,6g
  • Błonnik pokarmowy: 33,2g
  • Sód: 1611,1mg
  • Sól:4,02g

Metryczka

Metryczka
Wytworzono:2025-04-22 06:36przez:
Opublikowano:0000-00-00 06:39przez: Gracjan Tyczyński
Zmodyfikowano:2025-04-22 06:36przez: Gracjan Tyczyński
Podmiot udostępniający: Regionalny Szpital w Kołobrzegu
Odwiedziny:172

Rejestr zmian

  • [2025-04-22 06:36:27]Gracjan TyczyńskiAktualizacja treści