Regionalny Szpital w Kołobrzegu

19.04.2025 - Sobota

 

I ŚNIADANIE

  • Płatki owsiane na mleku 300ml (A: GLU,MLE)
  • Ser topiony 50g (A;MLE)
  • Chleb zwykły 2szt 50g (A: GLU,SOJ)
  • Chleb razowy 1szt 25g (A: GLU)
  • Masło roślinne miękkie 15g
  • Pomidor 70g
  • Sałata masłowa 10g
  • Herbata czarna z cukrem 250ml
 

II ŚNIADANIE

  • Budyń waniliowy (mleko, budyń, cukier) 200ml (A: GLU,MLE,)
 

OBIAD

  • Zupa jarzynowa z ziemniakami (korpus z kurczaka, włoszczyzna, ziemniaki, kalafior, brokuł, fasolka szparagowa zielona, śmietanka, natka pietruszki, sól, pieprz czarny, liść laurowy, ziele angielskie, jarzynka naturalna) 350ml (A: MLE,SEL)
  • Pieczeń drobiowo – wieprzowa mielona w sosie pietruszkowym - pieczona ((udko z kurczaka trybowane, łopatka wieprzowa, cebula ,natka pietruszki, jajko, mąka pszenna, bułka pszenna śmietanka, sól , pieprz) 100g/150ml (A: GLU,JAJ,SOJ,MLE)
  • Kasza jęczmienna na sypko 200g (A: GLU)
  • Sałatka z buraczków i jabłka z olejem rzepakowym 150g
  • Kompot owocowy ( śliwki, agrest, truskawki, wiśnie, porzeczka, rabarbar, cukier) 250ml

 

KOLACJA I

  • Szynka drobiowa gotowana 60g (A: GLU,SOJ,MLE)
  • Chleb zwykły 2szt  50g (A: GLU,SOJ)
  • Chleb razowy 2szt 50g (A: GLU,)
  • Masło roślinne miękkie 15g
  • Rzodkiewka biała z koperkiem 70g
  • Sałata masłowa 10g
  • Herbata czarna z cukrem 250ml

 

KOLACJA II

POSIŁEK WITAMINOWY

Mus warzywno – owocowy( cukinia, kiwi, szpinak, jabłko, banan) 100g

DOBOWE WARTOŚCI ODŻYWCZE:

  • Energia: 2256kcal
  • Białko ogółem: 85,1g
  • Tłuszcz ogółem: 68,4g
  • Nasycone kwasy tłuszczowe: 28,9g
  • Węglowodany ogółem: 334,9g
  • Cukry: 110,6g
  • Błonnik pokarmowy: 33,9g
  • Sód:1587,5mg
  • Sól: 3,97g

Metryczka

Metryczka
Wytworzono:2025-04-22 06:36przez:
Opublikowano:0000-00-00 06:38przez: Gracjan Tyczyński
Zmodyfikowano:2025-04-22 06:36przez: Gracjan Tyczyński
Podmiot udostępniający: Regionalny Szpital w Kołobrzegu
Odwiedziny:79

Rejestr zmian

  • [2025-04-22 06:36:10]Gracjan TyczyńskiAktualizacja treści