Regionalny Szpital w Kołobrzegu

10.04.2025 - Czwartek

I ŚNIADANIE

  • Makaron świderki na mleku 300ml (A: GLU,JAJ,MLE)
  • Polędwica drobiowa 20g (A: GLU,SOJ,MLE)
  • Dżem z czarnej porzeczki niskosłodzony   30g
  • Chleb zwykły 2szt  50g (A: GLU,SOJ)
  • Chleb razowy 1szt 25g (A: GLU)
  • Masło roślinne miękkie 15g
  • Ogórek świeży plastry 70g  
  • Sałata 10g
  • Herbata czarna z cukrem 250ml
 

II ŚNIADANIE

  • Maślanka naturalna 200ml (A:MLE)

OBIAD

  • Zupa kapuśniak ze słodkiej kapusty (kości wieprzowe, włoszczyzna, kapusta biała, cebula biała, ziemniaki, nać pietruszki, sól, pieprz, majeranek, liść laurowy, ziele angielskie) 350ml (A: SEL)
  • Gulasz mięsny wieprzowy - duszony (łopatka wieprzowa, mąka pszenna, olej rzepakowy, cebula, sól , pieprz)  200g (A: GLU)
  • Kasza jęczmienna na sypko 200g (A: GLU)
  • Sałatka z buraczków i jabłka z olejem rzepakowym 150g
  • Kompot owocowy ( truskawka, malina, czarna i czerwona porzeczka, jagoda, borówka, jeżyna, cukier) 250ml

 

KOLACJA I

  • Pasztet Jana 60g (A:GLU ,SEL,GOR)
  • Chleb zwykły 2szt  50g (A: GLU,SOJ)
  • Chleb razowy 1szt 50g (A: GLU)
  • Masło roślinne miękkie 15g
  • Papryka świeża paski 70g
  • Sałata 10g
  • Herbata czarna z cukrem 250ml

 

KOLACJA II

POSIŁEK WITAMINOWY

Mus warzywno – owocowy( cukinia, kiwi, szpinak, jabłko, banan) 100g

DOBOWE WARTOŚCI ODŻYWCZE:

  • Energia: 2251,5kcal
  • Białko ogółem: 94,6g
  • Tłuszcz ogółem: 66,1g
  • Nasycone kwasy tłuszczowe: 23,7g
  • Węglowodany ogółem: 340,8g
  • Cukry: 91,4g
  • Błonnik pokarmowy: 30,2g
  • Sód: 1085,2mg
  • Sól: 2,71g

Metryczka

Metryczka
Wytworzono:2025-04-10 07:18przez:
Opublikowano:0000-00-00 13:00przez: Gracjan Tyczyński
Zmodyfikowano:2025-04-10 07:17przez: Gracjan Tyczyński
Podmiot udostępniający: Regionalny Szpital w Kołobrzegu
Odwiedziny:242

Rejestr zmian

  • [2025-04-10 07:17:59]Gracjan TyczyńskiAktualizacja treści