Regionalny Szpital w Kołobrzegu

02.04.2025 - Środa

I ŚNIADANIE

  • Kasza jęczmienna na mleku 300ml (A: GLU,MLE)
  • Polędwica drobiowa 50g (A: GLU,SOJ,MLE)                                          
  • Chleb zwykły 2szt 50g (A: GLU,SOJ)
  • Chleb razowy 1szt 25g (A: GLU)
  • Masło roślinne miękkie 15g
  • Rzodkiewka biała 70g                                          
  • Sałata 10g
  • Herbata czarna z cukrem 250ml
 

II ŚNIADANIE

  • Kisiel z tartym jabłkiem 200ml (A: GLU)

OBIAD

  • Zupa ogórkowa z ziemniakami (kości wieprzowe, włoszczyzna, ogórki kiszone, ziemniaki, śmietanka, sól, pieprz) 350ml (A: MLE, SEL)
  • Filet drobiowy pieczony w sosie z natką pietruszki (pierś z kurczaka , bazylia, oregano, papryka słodka, nać pietruszki, śmietana, mąka pszenna, sól , pieprz) 150g(A: GLU, MLE)
  • Ryż na sypko 200g
  • Surówka z kapusty czerwonej z olejem 150g
  • Kompot owocowy ( truskawka, malina, czarna i czerwona porzeczka, jagoda, borówka, jeżyna, cukier) 250ml

 

KOLACJA I

  • Pasta twarogowa ze szczypiorkiem 80g (A: MLE)
  • Chleb zwykły 2szt 50g (A: GLU,SOJ)
  • Chleb razowy 2szt 50g (A: GLU)
  • Masło roślinne miękkie 15g
  • Dynia gotowana 70g   
  • Sałata 10g
  • Herbata czarna z cukrem 250ml

 

KOLACJA II

POSIŁEK WITAMINOWY

Mus warzywno – owocowy( cukinia, kiwi, szpinak, jabłko, banan) 100g

DOBOWE WARTOŚCI ODŻYWCZE:

  • Energia: 2116,4kcal
  • Białko ogółem: 95,2g
  • Tłuszcz ogółem: 51g
  • Nasycone kwasy tłuszczowe: 18,8g
  • Węglowodany ogółem: 333,4g
  • Cukry: 102,6g
  • Błonnik pokarmowy: 31,5g
  • Sód: 1329,7mg
  • Sól: 3,32g

Metryczka

Metryczka
Wytworzono:2025-04-03 07:35przez:
Opublikowano:0000-00-00 07:10przez: Gracjan Tyczyński
Zmodyfikowano:2025-04-03 07:35przez: Gracjan Tyczyński
Podmiot udostępniający: Regionalny Szpital w Kołobrzegu
Odwiedziny:230

Rejestr zmian

  • [2025-04-03 07:35:27]Gracjan TyczyńskiAktualizacja treści