 |
I ŚNIADANIE
- Kasza manna na mleku 300ml(A: GLU,MLE)
- Szynka wieprzowa zielonogórska 20g (A: GLU,SOJ,MLE,SEL)
- Jajko gotowane 1szt. 50g (A: JAJ)
- Chleb zwykły 2szt 50g (A: GLU,SOJ)
- Chleb razowy 1szt 25g (A: GLU)
- Masło roślinne miękkie 15g
- Papryka świeża paski 70g
- Sałata 10g
- Herbata czarna z cukrem 250ml
|
|
II ŚNIADANIE
- Sok owocowy (pomarańczowy) 200ml
|
 |
OBIAD
- Zupa barszcz czerwony z ziemniakami ( kości wieprzowe, włoszczyzna, buraki, ziemniaki, śmietanka, czosnek, majeranek, kwasek cytrynowy, sól, pieprz) 350ml (A: MLE, SEL)
- Pierogi z serem twarogowym -gotowane ( twaróg półtłusty, jajka, mąka pszenna, cukier waniliowy, olej rzepakowy, sól ) 300g (A: GLU,JAJ,MLE)
- Surówka z selera, marchwi i jabłka(seler, marchew, jabłko, śmietana) 150g (A: MLE, SEL, SO2)
- Jogurt naturalny 100ml (A: MLE)
|
|
KOLACJA I
- Pasta z soczewicy (soczewica czerwona, cebula, czosnek, bazylia, nać pietruszki, olej rzepakowy, sól, pieprz, ketchup, musztarda) 80g(A: GOR)
- Chleb zwykły 2szt 50g (A: GLU,SOJ)
- Chleb razowy 1szt 50g (A: GLU)
- Masło roślinne miękkie 15g
- Pomidor plastry 70g
- Sałata 10g
- Herbata czarna z cukrem 250ml
|
|
KOLACJA II
POSIŁEK WITAMINOWY
Mus warzywno – owocowy( cukinia, kiwi, szpinak, jabłko, banan) 100g
|
DOBOWE WARTOŚCI ODŻYWCZE:
|
- Energia: 2397,2kcal
- Białko ogółem: 80,6g
- Tłuszcz ogółem: 55,4g
- Nasycone kwasy tłuszczowe: 22,9g
- Węglowodany ogółem: 406,2g
- Cukry: 102,3g
- Błonnik pokarmowy: 34g
- Sód: 1146,8mg
- Sól: 2,87g
|