Regionalny Szpital w Kołobrzegu

27.03.2025 - Czwartek

I ŚNIADANIE

  • Makaron świderki na mleku 300ml (A: GLU,JAJ,MLE)
  • Szynka drobiowa    gotowana 20g (A: GLU,SOJ,MLE)
  • Dżem truskawkowy  niskosłodzony 30g
  • Chleb pszenno - żytni 2szt. 50g (A: GLU,SOJ)
  • Chleb razowy 1szt. 25g (A:GLU )
  • Masło roślinne miękkie 15g
  • Ogórek świeży plastry 70g
  • Sałata masłowa 10g
  • Herbata czarna z cukrem 250ml
 

II ŚNIADANIE

  • Kefir 1szt. 150ml (A: MLE)

OBIAD

  • Zupa kapuśniak ze świeżej kapusty (kości wieprzowe, włoszczyzna, kapusta biała, ziemniaki, majeranek,nać pietruszki, sól, pieprz) 350ml (A: SEL)
  • Zraz mielony wieprzowy duszony w sosie pieczarkowym (łopatka wieprzowa, cebula, mąka pszenna, pieczarki, olej rzepakowy, jajko, bułka,śmietanka, sól , pieprz)                                                  100g/150ml (A: GLU,JAJ,MLE)
  • Ryż na sypko 200g
  • Sałatka z buraczków i jabłka z olejem rzepakowym 150g
  • Kompot owocowy ( jabłko, czarna porzeczka, cukier) 250ml

 

KOLACJA I

  • Pasztet pieczony drobiowy 60g (A;GLU,SOJ,MLE)
  • Chleb pszenno - żytni 2szt. 50g (A: GLU,SOJ)
  • Chleb razowy 2szt. 50g (A: GLU)
  • Masło roślinne miękkie 15g
  • Papryka świeża paski 70g
  • Sałata masłowa 10g
  • Herbata czarna z cukrem 250ml

 

KOLACJA II

POSIŁEK WITAMINOWY

Mus warzywno – owocowy( cukinia, kiwi, szpinak, jabłko, banan) 100g

DOBOWE WARTOŚCI ODŻYWCZE:

  • Energia: 2228,2kcal
  • Białko ogółem: 72,8g
  • Tłuszcz ogółem: 67,5g
  • Nasycone kwasy tłuszczowe: 22,3g
  • Węglowodany ogółem: 344,9g
  • Cukry: 103,2g
  • Błonnik pokarmowy: 28,1g
  • Sód: 1165mg
  • Sól: 2,92g

Metryczka

Metryczka
Wytworzono:2025-03-27 13:39przez:
Opublikowano:0000-00-00 13:57przez: Gracjan Tyczyński
Zmodyfikowano:2025-03-27 13:38przez: Gracjan Tyczyński
Podmiot udostępniający: Regionalny Szpital w Kołobrzegu
Odwiedziny:193

Rejestr zmian

  • [2025-03-27 13:38:52]Gracjan TyczyńskiAktualizacja treści