 |
I ŚNIADANIE
- Ryż na mleku 300ml (A:MLE)
- Galareta drobiowa (mięso z kurczaka, marchew ,pietruszka, seler, żelatyna, sól, pieprz) 150g (A:SEL)
- Chleb pszenno - żytni 2szt. 50g (A: GLU,SOJ)
- Chleb razowy 1szt. 25g (A:GLU )
- Masło roślinne miękkie15g
- Ogórek świeży plastry 70g
- Sałata masłowa 10g
- Herbata czarna z cukrem 250ml
|
|
II ŚNIADANIE
- Maślanka z czarną porzeczką (maślanka, czarna porzeczka, cukier) 200ml (A: MLE)
|
 |
OBIAD
- Zupa pieczarkowa z makaronem (korpus z kurczaka, włoszczyzna, pieczarki, makaron, śmietanka sól, pieprz) 350ml (A: GLU,JAJ,MLE,SEL)
- Sznycel mielony z dorsza , z ziołami- smażony ( filet z dorsza, bułka pszenna, jaja, cebula,koperek,tymianek, olej rzepakowy, sól, pieprz ) 100g (A: GLU,JAJ,RYB)
- Ziemniaki z koperkiem 200g
- Surówka z kapusty kiszonej i marchewki z olejem rzepakowym 150g
- Kompot owocowy ( jabłko, czarna porzeczka, cukier) 250ml
|
|
KOLACJA I
- Szynka szkolna wieprzowa 60g (A: GLU,SOJ,MLE)
- Chleb pszenno - żytni 2szt. 50g (A: GLU,SOJ)
- Chleb razowy 2szt. 50g (A: GLU)
- Masło roślinne miękkie 15g
- Papryka świeża paski 70g
- Sałata masłowa 10g
- Herbata czarna z cukrem 250ml
|
|
KOLACJA II
POSIŁEK WITAMINOWY
Mus warzywno – owocowy( cukinia, kiwi, szpinak, jabłko, banan) 100g
|
DOBOWE WARTOŚCI ODŻYWCZE:
|
- Energia: 2289kcal
- Białko ogółem: 107g
- Tłuszcz ogółem: 65,2g
- Nasycone kwasy tłuszczowe: 17,7g
- Węglowodany ogółem: 335,8g
- Cukry: 86,6g
- Błonnik pokarmowy: 36,7g
- Sód: 1501,6mg
- Sól: 3,76g
|