 |
I ŚNIADANIE
- Makaron muszelki na mleku 300ml (A: GLU,JAJ,MLE)
- Pasta z jajka ze szczypiorkiem 80g (A: JAJ)
- Chleb zwykły pszenno- żytni 2szt. 50g (A: GLU,SOJ)
- Chleb razowy 1szt. 25g (A: GLU)
- Masło roślinne miękkie 15g
- Pomidor plastry 70g
- Sałata masłowa 10g
- Herbata czarna z cukrem 250ml
|
|
II ŚNIADANIE
- Koktajl mleczno-owocowy (jogurt naturalny, truskawki, cukier) 200ml (A: MLE)
|
 |
OBIAD
- Zupa kalafiorowa z ziemniakami (korpus z kurczaka, włoszczyzna, kalafior mrożony, ziemniaki, śmietanka, nać pietruszki, sól, pieprz) 350ml (A: MLE,SEL)
- Zrazik mielony wieprzowo –drobiowy gotowany na parze w sosie własnym (łopatka wieprzowa, mięso gulaszowe drobiowe, jaja, mąka pszenna, bułka pszenna, sól , pieprz) 100g/100ml (A: GLU, JAJ)
- Kasza jęczmienna na sypko 200g (A: GLU)
- Sałatka z buraczków i jabłka z olejem rzepakowym 150g
- Kompot owocowy (jabłko, czarna porzeczka, cukier) 250ml
|
|
KOLACJA I
- Pasta z makreli wędzonej z ogórkiem kiszonym ( makrela wędzona, cebula, pieprz) 80g (A:JAJ,RYB,GOR)
- Chleb zwykły pszenno- żytni 2szt. 50g (A: GLU,SOJ)
- Chleb razowy 2szt. 50g (A: GLU)
- Masło roślinne miękkie 15g
- Ogórek świeży plastry 70g
- Sałata masłowa 10g
- Herbata czarna z cukrem 250ml
|
|
KOLACJA II
POSIŁEK WITAMINOWY
Mus warzywno – owocowy( cukinia, kiwi, szpinak, jabłko, banan) 100g
|
DOBOWE WARTOŚCI ODŻYWCZE:
|
- Energia: 2265,9kcal
- Białko ogółem: 79,8g
- Tłuszcz ogółem: 81,4g
- Nasycone kwasy tłuszczowe: 24,5g
- Węglowodany ogółem: 312,6g
- Cukry: 77g
- Błonnik pokarmowy: 28,5g
- Sód: 1725,3mg
- Sól: 4,12g
|