Regionalny Szpital w Kołobrzegu

17.03.2025 - Poniedziałek

I ŚNIADANIE

  • Makaron muszelki na mleku 300ml (A: GLU,JAJ,MLE)
  • Pasta z jajka ze szczypiorkiem 80g (A: JAJ)
  • Chleb zwykły pszenno- żytni 2szt. 50g (A: GLU,SOJ)
  • Chleb razowy 1szt. 25g (A: GLU)
  • Masło roślinne miękkie 15g
  • Pomidor plastry 70g
  • Sałata masłowa 10g
  • Herbata czarna z cukrem 250ml
 

II ŚNIADANIE

  • Koktajl mleczno-owocowy (jogurt naturalny, truskawki, cukier) 200ml (A: MLE)

OBIAD

  • Zupa kalafiorowa z ziemniakami (korpus z kurczaka, włoszczyzna, kalafior mrożony, ziemniaki, śmietanka, nać pietruszki, sól, pieprz) 350ml (A: MLE,SEL)
  • Zrazik mielony wieprzowo –drobiowy gotowany na parze w sosie własnym (łopatka wieprzowa, mięso gulaszowe drobiowe, jaja, mąka pszenna, bułka pszenna, sól , pieprz) 100g/100ml (A: GLU, JAJ)
  • Kasza jęczmienna na sypko 200g (A: GLU)
  • Sałatka z buraczków i jabłka z olejem rzepakowym 150g
  • Kompot owocowy (jabłko, czarna porzeczka, cukier) 250ml

 

KOLACJA I

  • Pasta z makreli wędzonej z ogórkiem kiszonym ( makrela wędzona, cebula, pieprz) 80g (A:JAJ,RYB,GOR)
  • Chleb zwykły pszenno- żytni 2szt. 50g (A: GLU,SOJ)
  • Chleb razowy 2szt. 50g (A: GLU)
  • Masło roślinne miękkie 15g
  • Ogórek świeży plastry 70g
  • Sałata masłowa 10g
  • Herbata czarna z cukrem 250ml

 

KOLACJA II

POSIŁEK WITAMINOWY

Mus warzywno – owocowy( cukinia, kiwi, szpinak, jabłko, banan) 100g

DOBOWE WARTOŚCI ODŻYWCZE:

  • Energia: 2265,9kcal
  • Białko ogółem: 79,8g
  • Tłuszcz ogółem: 81,4g
  • Nasycone kwasy tłuszczowe: 24,5g
  • Węglowodany ogółem: 312,6g
  • Cukry: 77g
  • Błonnik pokarmowy: 28,5g
  • Sód: 1725,3mg
  • Sól: 4,12g

Metryczka

Metryczka
Wytworzono:2025-03-16 20:23przez:
Opublikowano:0000-00-00 11:00przez: Gracjan Tyczyński
Zmodyfikowano:2025-03-16 20:23przez: Gracjan Tyczyński
Podmiot udostępniający: Regionalny Szpital w Kołobrzegu
Odwiedziny:228

Rejestr zmian

  • [2025-03-16 20:23:41]Gracjan TyczyńskiAktualizacja treści