Regionalny Szpital w Kołobrzegu

16.03.2025 - Niedziela

 

I ŚNIADANIE

  • Płatki jęczmienne na mleku 300ml (A: GLU,MLE)
  • Ser żółty 50g (A: MLE)
  • Chleb zwykły pszenno- żytni 2szt. 50g (A: GLU,SOJ)
  • Chleb razowy 1szt. 25g (A: GLU)
  • Masło roślinne miękkie 15g  
  • Papryka paski 70g
  • Sałata masłowa 10g
  • Herbata czarna z cukrem 250ml
 

II ŚNIADANIE

  • Galaretka owocowa z jogurtem 220g (A:MLE)
 

OBIAD

  • Zupa pomidorowa z ryżem (korpus z kurczaka, włoszczyzna, koncentrat pomidorowy, ryż, śmietanka, nać pietruszki, sól, pieprz) 350ml (A: MLE,SEL)
  • Filet drobiowy pieczony z ziołami (filet z piersi kurczaka, nać pietruszki, bazylia, olej rzepakowy, sól, pieprz) 100g
  • Ziemniaki z koperkiem 200g
  • Surówka z kapusty pekińskiej z ogórkiem, marchewką i olejem( kapusta pekińska, pomidor, nać pietruszki, olej rzepakowy, sól, pieprz) 150g
  • Kompot owocowy( jabłko, czarna porzeczka, cukier) 250ml

 

KOLACJA I

  • Szynka szkolna drobiowa 60g (A: GLU,SOJ,MLE)
  • Chleb zwykły pszenno- żytni 2szt. 50g (A: GLU,SOJ)
  • Chleb razowy 2szt. 50g (A: GLU)
  • Masło roślinne miękkie 15g
  • Rzodkiewka tarta  60g
  • Sałata masłowa 20g
  • Herbata czarna z cukrem 250ml

 

KOLACJA II

POSIŁEK WITAMINOWY

Mus warzywno – owocowy( cukinia, kiwi, szpinak, jabłko, banan) 100g

DOBOWE WARTOŚCI ODŻYWCZE:

  • Energia: 2061kcal
  • Białko ogółem: 87,5g
  • Tłuszcz ogółem: 65,3g
  • Nasycone kwasy tłuszczowe: 21,9g
  • Węglowodany ogółem: 292,5g
  • Cukry: 71,4g
  • Błonnik pokarmowy: 29,5g
  • Sód: 1707,1mg
  • Sól: 4,27g

Metryczka

Metryczka
Wytworzono:2025-03-16 20:23przez:
Opublikowano:0000-00-00 20:27przez: Gracjan Tyczyński
Zmodyfikowano:2025-03-16 20:23przez: Gracjan Tyczyński
Podmiot udostępniający: Regionalny Szpital w Kołobrzegu
Odwiedziny:239

Rejestr zmian

  • [2025-03-16 20:23:24]Gracjan TyczyńskiAktualizacja treści