|
I ŚNIADANIE
- Kasza jaglana na mleku 300ml (A: MLE)
- Pasta z twarogu ze szczypiorem( twaróg, mleko, szczypior, sól) 80g (A:MLE)
- Chleb zwykły pszenno- żytni 2szt. 50g (A: GLU,SOJ)
- Chleb razowy 1szt. 25g (A: GLU)
- Masło roślinne miękkie 15g
- Papryka paski 70g
- Sałata masłowa 10g
- Herbata czarna z cukrem 250ml
|
|
II ŚNIADANIE
- Jogurt naturalny 1szt. 150g (A: MLE)
|
|
OBIAD
- Zupa fasolowa z makaronem (kości wieprzowe, włoszczyzna, makaron, fasola biała, cebula, czosnek, sól, pieprz) 350ml (A: GLU,JAJ,SEL)
- Rolada drobiowa pieczona, półmięsna w sosie koperkowym (filet z piersi kurczaka, łopatka wieprzowa, koperek, mąka, włoszczyzna, sól, pieprz) 100g/150ml (A: SEL,GLU)
- Ziemniaki z koperkiem 200g
- Surówka z rzepy, marchwi i jabłka z jogurtem (rzepa, seler, marchew, jabłko, jogurt, sól, pieprz) 150g (A:MLE)
- Kompot owocowy ( jabłko, czarna porzeczka, cukier) 250ml
|
|
KOLACJA I
- Polędwica wieprzowa 60g (A: SOJ, MLE)
- Chleb zwykły pszenno- żytni 2szt. 50g (A: GLU,SOJ)
- Chleb razowy 2szt. 50g (A: GLU)
- Masło roślinne miękkie 15g
- Rzodkiewka tarta 60g
- Sałata masłowa 20g
- Kawa zbożowa z mlekiem 250ml(A: GLU,MLE)
|
|
KOLACJA II
POSIŁEK WITAMINOWY
Mus warzywno – owocowy( cukinia, kiwi, szpinak, jabłko, banan) 100g
|
DOBOWE WARTOŚCI ODŻYWCZE:
|
- Energia: 2357,2kcal
- Białko ogółem: 112,9g
- Tłuszcz ogółem: 54,6g
- Nasycone kwasy tłuszczowe: 19,1g
- Węglowodany ogółem: 370,7g
- Cukry: 82,8g
- Błonnik pokarmowy: 41,6g
- Sód: 1206mg
- Sól: 3,1g
|