Regionalny Szpital w Kołobrzegu

14.02.2025 - Piątek

I ŚNIADANIE

  • Kasza manna na mleku  300ml (A: 1,7)
  • Jajko gotowane 1szt  50g
  • Polędwica drobiowa 20g (A: 1,3,6,7,9,10)
  • Chleb zwykły 50g (A: 1)
  • Chleb razowy 1szt. 25g (A: 1)
  • Masło roślinne miękkie 15g
  • Pomidor plastry  70g
  • Sałata 10g
  • Herbata czarna z cukrem 250ml
 

II ŚNIADANIE

  • Jabłka w sosie waniliowym (mleko, mąka ziemniaczana, jabłko ,cukier waniliowy) 200ml(A: 7)

OBIAD

  • Zupa ryżowa (korpus z kurczaka, włoszczyzna, ryż, nać pietruszki, sól, pieprz) 

    350ml (A: 9)

  • Sznycel mielony z dorsza , z ziołami- smażony ( filet z dorsza, bułka tarta, bułka pszenna, jaja, cebula, olej rzepakowy, sól, pieprz ) 100g (A: 1,3,4)
  • Surówka z marchwi i chrzanu (marchew ,chrzan, śmietana) 150g (A:7)
  • Ziemniaki z koperkiem 200g
  • Kompot owocowy ( jabłko, czarna porzeczka, cukier) 250ml

 

KOLACJA I

  • Pasta z fasoli (fasola, cebula, koper, ketchup, musztarda, sól, pieprz) 80g (A: 6,9,10)
  • Chleb zwykły 50g (A: 1)
  • Chleb razowy 2szt. 50g (A: 1)
  • Masło roślinne miękkie 15g
  • Ogórek kiszony plastry 70g
  • Sałata 10g
  • Herbata czarna z cukrem 250ml

 

KOLACJA II

POSIŁEK WITAMINOWY

Mus warzywno – owocowy( cukinia, kiwi, szpinak, jabłko, banan) 100g

DOBOWE WARTOŚCI ODŻYWCZE:

  • Energia: 2256kcal
  • Białko ogółem: 88,5g
  • Tłuszcz ogółem: 61g
  • Nasycone kwasy tłuszczowe: 15g
  • Węglowodany ogółem: 373g
  • Cukry: 73g
  • Błonnik pokarmowy: 38,7g
  • Sód: 1838mg
  • Sól: 4,6g

Metryczka

Metryczka
Wytworzono:2025-02-14 06:53przez:
Opublikowano:0000-00-00 09:01przez: Gracjan Tyczyński
Zmodyfikowano:2025-02-14 06:52przez: Gracjan Tyczyński
Podmiot udostępniający: Regionalny Szpital w Kołobrzegu
Odwiedziny:223

Rejestr zmian

  • [2025-02-14 06:52:57]Gracjan TyczyńskiAktualizacja treści