Regionalny Szpital w Kołobrzegu

01.12.2024 - Niedziela

 

I ŚNIADANIE

  • Kasza jęczmienna na mleku 300ml (A: 1,7)
  • Polędwica sopocka drobiowa 50g (A;1,3,6,9,10)
  • Chleb zwykły 50g (A: 1)
  • Chleb razowy 1szt. 25g (A: 1)
  • Masło roślinne miękkie 15g
  • Pomidor plastry  70g
  • Sałata 10g
  • Herbata czarna z cukrem 250ml
  •  
 

II ŚNIADANIE

  • Koktajl mleczno-owocowy (jogurt naturalny, truskawki, cukier) 200ml (A: 7)
 

OBIAD

  • Rosół z makaronem (korpus kurczaka, włoszczyzna, makaron, cebula, nać pietruszki, sól, pieprz) 350ml (A: 1,3,9)
  • Udko z kurczaka pieczone (udko z kurczaka, tymianek, bazylia, oregano, olej, pieprz, sól )1szt- 200g
  • Ziemniaki z koperkiem 200g
  • Marchew oprószana- plastry(marchew, mąka pszenna, masło, sól) 150g (A: 1,7)
  • Kompot owocowy (jabłko, czarna porzeczka, cukier) 250ml

 

KOLACJA I

  • Pasta z jajka ze szczypiorkiem 80g (A: 3,10)
  • Chleb zwykły 50g (A: 1)
  • Chleb razowy 2szt. 50g (A: 1)
  • Masło roślinne miękkie 15g
  • Ogórek świeży plastry 70g                                         
  • Sałata 10g
  • Kawa zbożowa z mlekiem 250ml (A: 1,7)

 

KOLACJA II

POSIŁEK WITAMINOWY

Mus warzywno – owocowy( cukinia, kiwi, szpinak, jabłko, banan) 100g

DOBOWE WARTOŚCI ODŻYWCZE:

  • Energia: 2281,5kcal
  • Białko ogółem: 119,7g
  • Tłuszcz ogółem: 80,2g
  • Nasycone kwasy tłuszczowe: 24,8g
  • Węglowodany ogółem: 298,1g
  • Cukry: 55g
  • Błonnik pokarmowy: 32,5g
  • Sód: 1996,8mg
  • Sól: 4,99g

Metryczka

Metryczka
Wytworzono:2024-12-02 06:41przez:
Opublikowano:0000-00-00 06:43przez: Gracjan Tyczyński
Zmodyfikowano:2024-12-02 06:40przez: Gracjan Tyczyński
Podmiot udostępniający: Regionalny Szpital w Kołobrzegu
Odwiedziny:22

Rejestr zmian

  • [2024-12-02 06:40:48]Gracjan TyczyńskiAktualizacja treści