Regionalny Szpital w Kołobrzegu

29.11.2024 - Piątek

I ŚNIADANIE

  • Makaron kolanka na mleku 300ml (A: 1,7)
  • Blok drobiowy 30g (A: 1,6,7,9,10)
  • Sałatka jarzynowa ( ziemniaki, marchew, pietruszka, seler, jajko, jabłko, ogórek kiszony, cebula, groszek zielony, nać pietruszki, majonez, sól, pieprz) 100g (A: 3, 9,10)
  • Chleb zwykły 50g (A: 1)
  • Chleb razowy 1szt. 25g (A: 1)
  • Masło roślinne miękkie 15g
  • Sałata 10g
  • Herbata czarna z cukrem 250ml
 

II ŚNIADANIE

  • Jogurt naturalny z  jabłkiem 200ml   (A: 7)

OBIAD

  • Zupa krupnik jęczmienny (korpus z kurczaka, włoszczyzna, kasza jęczmienna, nać pietruszki, sól, pieprz) 350ml    (A: 1,9)
  • Filet z dorsza smażony (filet z dorsza, mąka pszenna,  olej rzepakowy, sól , pieprz) 110g (A: 1,4)
  • Ziemniaki z koperkiem 200g
  • Surówka meksykańska ( kapusta biała, marchew, por, kukurydza, olej rzepakowy, sól, pieprz) 150g
  • Kompot owocowy ( jabłko, czarna porzeczka, cukier) 250ml

 

KOLACJA I

  • Pasta z soczewicy (soczewica czerwona, cebula, czosnek, bazylia, nać pietruszki, olej rzepakowy, sól, pieprz) 80g
  • Chleb zwykły 50g (A: 1)
  • Chleb razowy 2szt. 50g (A: 1)
  • Masło roślinne miękkie 15g
  • Papryka paski 70g
  • Sałata 10g
  • Herbata czarna z cukrem 250ml

 

KOLACJA II

POSIŁEK WITAMINOWY

Mus warzywno – owocowy( cukinia, kiwi, szpinak, jabłko, banan) 100g

DOBOWE WARTOŚCI ODŻYWCZE:

  • Energia: 2364,5kcal
  • Białko ogółem: 95,3g
  • Tłuszcz ogółem: 69,6g
  • Nasycone kwasy tłuszczowe:13,3g
  • Węglowodany ogółem: 374,6g
  • Cukry: 60,7g
  • Błonnik pokarmowy: 37,4g
  • Sód: 1647mg
  • Sól: 4,12g

Metryczka

Metryczka
Wytworzono:2024-11-29 06:29przez:
Opublikowano:0000-00-00 14:13przez: Gracjan Tyczyński
Zmodyfikowano:2024-11-29 06:29przez: Gracjan Tyczyński
Podmiot udostępniający: Regionalny Szpital w Kołobrzegu
Odwiedziny:71

Rejestr zmian

  • [2024-11-29 06:29:47]Gracjan TyczyńskiAktualizacja treści