 |
I ŚNIADANIE
- Ryż na mleku 300ml (A:7)
- Szynka drobiowa zielonogórska 20g (A: 1,3,6,7,9,10)
- Twaróg w kawałku ze szczypiorkiem 40/5g (A: 7)
- Chleb zwykły 50g (A: 1)
- Chleb razowy 1szt. 25g (A: 1)
- Masło roślinne miękkie 15g
- Pomidor plastry 70g
- Sałata 10g
- Herbata czarna z cukrem 250ml
|
| |
II ŚNIADANIE
- Maślanka naturalna 200ml (A:7)
|
 |
OBIAD
- Zupa ziemniaczana (korpus z kurczaka, włoszczyzna, nać pietruszki, ziemniaki, śmietanka sól, ziele angielskie) 350ml (A: 7,9)
- Klopsiki drobiowo - wieprzowe w sosie koperkowym – gotowane (pierś z kurczaka, łopatka wieprzowa, jajko, bułka pszenna, koperek, śmietanka, sól , pieprz 2szt -100g/150ml (A: 1,3,7)
- Kasza jęczmienna na sypko 200g (A: 1)
- Sałatka z buraczków i cebuli z olejem rzepakowym 150g
- Kompot owocowy ( jabłko, czarna porzeczka, cukier) 250ml
|
|
|
KOLACJA I
- Pasta z makreli wędzonej (makrela wędzona, cebula, olej rzepakowy, sól, pieprz) 80g (A:3,4,6,9,10)
- Chleb zwykły 50g (A: 1)
- Chleb razowy 2szt. 50g (A: 1)
- Masło roślinne miękkie 15g
- Ogórek świeży plastry 70g
- Sałata 10g
- Herbata czarna z cukrem 250ml
|
|
|
KOLACJA II
POSIŁEK WITAMINOWY
Mus warzywno – owocowy( cukinia, kiwi, szpinak, jabłko, banan) 100g
|
|
DOBOWE WARTOŚCI ODŻYWCZE:
|
- Energia: 2222,8kcal
- Białko ogółem: 95,4g
- Tłuszcz ogółem: 71,9g
- Nasycone kwasy tłuszczowe: 20g
- Węglowodany ogółem: 323,5g
- Cukry: 55g
- Błonnik pokarmowy: 29,4g
- Sód: 1726,8mg
- Sól: 4,32g
|