Regionalny Szpital w Kołobrzegu

15.11.2024 - Piątek

I ŚNIADANIE

  • Makaron muszelki na mleku 300ml (A: 1,7)
  • Serek fromage 40g (A: 7)
  • Szynka Gerwazego drobiowa 20g (A: 1,3,6,7,9,10)
  • Chleb zwykły 2szt 50g (A: 1)
  • Chleb razowy 1szt 25g (A: 1)
  • Masło roślinne miękkie 15g
  • Papryka paski 70g
  • Sałata 10g
  • Herbata czarna z cukrem 250ml
 

II ŚNIADANIE

  • Galaretka truskawkowa z jogurtem 220g (A: 1,7)
  •  

OBIAD

  • Zupa pomidorowa z ryżem (korpus z kurczaka, włoszczyzna, koncentrat pomidorowy, ryż, śmietanka, nać pietruszki, sól, pieprz) 350ml (A: 7,9)
  • Filet z dorsza smażony (filet z dorsza,  mąka pszenna,  olej rzepakowy, sól , pieprz) 110g  (A: 1,4)
  • Ziemniaki z koperkiem 200g
  • Surówka meksykańska ( kapusta biała, marchew, por, kukurydza, olej rzepakowy, sól, pieprz) 150g
  • Kompot owocowy ( jabłko, czarna porzeczka, cukier) 250ml

 

KOLACJA I

  • Pasta z fasoli (fasola, cebula, koper, ketchup, musztarda, sól, pieprz) 80g (A: 6,9,10)
  • Chleb zwykły 2szt 50g (A: 1)
  • Chleb razowy 2szt 50g (A: 1)
  • Masło roślinne miękkie 15g
  • Ogórek kiszony plastry 70g
  • Sałata 10g
  • Herbata czarna z cukrem 250ml

 

KOLACJA II

POSIŁEK WITAMINOWY

Mus warzywno – owocowy( cukinia, kiwi, szpinak, jabłko, banan) 100g

DOBOWE WARTOŚCI ODŻYWCZE:

  • Energia: 2203kcal
  • Białko ogółem: 98,5g
  • Tłuszcz ogółem: 63g
  • Nasycone kwasy tłuszczowe: 13g
  • Węglowodany ogółem: 340g
  • Cukry: 52g
  • Błonnik pokarmowy: 31,7g
  • Sód: 1667mg
  • Sól: 4,17g

Metryczka

Metryczka
Wytworzono:2024-11-15 07:08przez:
Opublikowano:0000-00-00 12:43przez: Gracjan Tyczyński
Zmodyfikowano:2024-11-15 07:08przez: Gracjan Tyczyński
Podmiot udostępniający: Regionalny Szpital w Kołobrzegu
Odwiedziny:9

Rejestr zmian

  • [2024-11-15 07:08:11]Gracjan TyczyńskiAktualizacja treści
  • [2024-11-15 07:07:53]Gracjan TyczyńskiAktualizacja treści