Regionalny Szpital w Kołobrzegu

18.10.2024 - Piątek

I ŚNIADANIE

  • Płatki jęczmienne na mleku 300ml (A: 1,7,8,11)
  • Szynka zielonogórska wieprzowa 20g (A: 1,3,6,9,10)
  • Jajko gotowane 1szt 50g
  • Chleb zwykły 2szt 50g (A: 1)
  • Chleb razowy 1szt 25g (A: 1)
  • Masło roślinne miękkie 15g
  • Pomidor plastry 70g
  • Sałata 10g
  • Herbata czarna z cukrem 250ml
 

II ŚNIADANIE

  • Jabłka w sosie waniliowym(mleko, jabłka, cukier, wanilia) 200ml (A: 7)

OBIAD

  • Zupa krupnik jaglany (korpus kurczaka, włoszczyzna, kasza jaglana, ziemniaki, nać pietruszki, sól, pieprz) 350ml (A: 9)
  • Śledź w śmietanie (śledzie matiasy, śmietana, cebula, jabłko, sól , pieprz) 100g/150ml (A: 4,7)
  • Ziemniaki z koperkiem 200g
  • Bukiet warzyw gotowanych(marchew, kalafior, brokuł) 150g
  • Kompot owocowy (jabłko, czarna porzeczka, cukier) 250ml

 

KOLACJA I

  • Pasta z fasoli (fasola, cebula, koper, ketchup, musztarda, sól, pieprz) 80g (A: 6,9,10)
  • Chleb zwykły 2szt 50g (A: 1)
  • Chleb razowy 2szt 50g (A: 1)
  • Masło roślinne miękkie 15g
  • Ogórek małosolny 70g                  
  • Sałata 10g
  • Herbata czarna z cukrem 250ml

 

KOLACJA II

POSIŁEK WITAMINOWY

Mus warzywno – owocowy( cukinia, kiwi, szpinak, jabłko, banan) 100g

DOBOWE WARTOŚCI ODŻYWCZE:

  • Energia: 2301kcal
  • Białko ogółem: 87,5g
  • Tłuszcz ogółem: 60g
  • Nasycone kwasy tłuszczowe: 21g
  • Węglowodany ogółem: 391g
  • Cukry:65 g
  • Błonnik pokarmowy: 38,7g
  • Sód: 1986mg
  • Sól: 4,97g

Metryczka

Metryczka
Wytworzono:2024-10-18 08:43przez:
Opublikowano:0000-00-00 07:57przez: Gracjan Tyczyński
Zmodyfikowano:2024-10-18 08:43przez: Gracjan Tyczyński
Podmiot udostępniający: Regionalny Szpital w Kołobrzegu
Odwiedziny:50

Rejestr zmian

  • [2024-10-18 08:43:06]Gracjan TyczyńskiAktualizacja treści