Regionalny Szpital w Kołobrzegu

13.10.2024 - Niedziela

 

I ŚNIADANIE

  • Kasza jęczmienna na mleku 300ml (A: 1,7)
  • Polędwica sopocka wieprzowa 50g (A: 1,3,6,9,10)
  • Chleb zwykły 2szt 50g (A: 1)
  • Chleb razowy 1szt 25g (A: 1)
  • Masło roślinne miękkie 15g
  • Pomidor plastry 70g
  • Sałata 10g
  • Herbata czarna z cukrem 250ml
 

II ŚNIADANIE

  • Jabłko 1szt  150g
 

OBIAD

  • Rosół z makaronem (korpus kurczaka, włoszczyzna, makaron, cebula, nać pietruszki, sól, pieprz) 350ml (A: 1,3,9)
  • Udko z kurczaka pieczone (udko z  kurczaka, oregano, rozmaryn, olej rzepakowy, sól , pieprz)  200g
  • Marchewka plastry oprószana (mąka pszenna ,masło, sól) 150g (A: 1, 7)
  • Ziemniaki z koperkiem 200g
  • Kompot owocowy ( jabłko, czarna porzeczka, cukier) 250ml

 

KOLACJA I

  • Pasta z jajka ze szczypiorkiem 80g (A: 3,10)
  • Chleb zwykły 2szt 50g (A: 1)
  • Chleb razowy 2szt 50g (A: 1)
  • Masło roślinne miękkie 15g
  • Ogórek świeży plastry 70g                                              
  • Sałata 10g
  • Kawa zbożowa z mlekiem 250ml

 

KOLACJA II

POSIŁEK WITAMINOWY

Mus warzywno – owocowy( cukinia, kiwi, szpinak, jabłko, banan) 100g

DOBOWE WARTOŚCI ODŻYWCZE:

  • Energia: 2250kcal
  • Białko ogółem: 113,5g
  • Tłuszcz ogółem: 78g
  • Nasycone kwasy tłuszczowe: 23g
  • Węglowodany ogółem: 304g
  • Cukry: 51g
  • Błonnik pokarmowy: 34,7g
  • Sód: 1911mg
  • Sól: 4,78g

Metryczka

Metryczka
Wytworzono:2024-10-13 17:25przez:
Opublikowano:0000-00-00 17:30przez: Gracjan Tyczyński
Zmodyfikowano:2024-10-13 17:25przez: Gracjan Tyczyński
Podmiot udostępniający: Regionalny Szpital w Kołobrzegu
Odwiedziny:86

Rejestr zmian

  • [2024-10-13 17:25:00]Gracjan TyczyńskiAktualizacja treści