Regionalny Szpital w Kołobrzegu

10.10.2024 - Czwartek

I ŚNIADANIE

  • Płatki jęczmienne na mleku 300ml (A: 1,7,8,11)
  • Ser żółty 50g (A: 7)
  • Chleb zwykły 2szt 50g (A: 1)
  • Chleb razowy 1szt 25g (A: 1)
  • Masło roślinne miękkie 15g
  • Pomidor plastry 70g
  • Sałata 10g
  • Herbata czarna z cukrem 250ml
 

II ŚNIADANIE

  • Kefir  1szt  150ml  (A: 7)

OBIAD

  • Zupa szpinakowa z makaronem (kości wieprzowe, włoszczyzna, szpinak, makaron, śmietanka, czosnek, sól, pieprz) 350ml (A: 1,3,6,7,9,10)
  • Sznycel mielony wieprzowy z pieczarkami- smażony- półmięsny 100g ( łopatka wieprzowa, jajko, bułka pszenna, pieczarki, olej rzepakowy, sól, pieprz) 100g (A: 1,3,)                                               
  • Ziemniaki z koperkiem 200g
  • Sałata lodowa z marchewką , koperkiem i olejem rzepakowym 150g
  • Kompot owocowy ( jabłko, czarna porzeczka, cukier) 250ml

 

KOLACJA I

  • Szynka biała drobiowa 60g (A: 1,3,7,9,10)
  • Chleb zwykły 2szt  50g (A: 1)
  • Chleb razowy 2szt 50g (A: 1)
  • Masło roślinne miękkie 15g
  • Papryka paski  70g
  • Sałata 15g
  • Herbata czarna z cukrem 250ml

 

KOLACJA II

POSIŁEK WITAMINOWY

Mus warzywno – owocowy( cukinia, kiwi, szpinak, jabłko, banan) 100g

DOBOWE WARTOŚCI ODŻYWCZE:

  • Energia: 2129,9kcal
  • Białko ogółem: 82,2g
  • Tłuszcz ogółem: 78,8g
  • Nasycone kwasy tłuszczowe: 24,2g
  • Węglowodany ogółem: 302g
  • Cukry: 51,4g
  • Błonnik pokarmowy: 31,7g
  • Sód: 1774mg
  • Sól:  4,44g

Metryczka

Metryczka
Wytworzono:2024-10-10 07:15przez:
Opublikowano:0000-00-00 08:19przez: Gracjan Tyczyński
Zmodyfikowano:2024-10-10 07:15przez: Gracjan Tyczyński
Podmiot udostępniający: Regionalny Szpital w Kołobrzegu
Odwiedziny:88

Rejestr zmian

  • [2024-10-10 07:15:07]Gracjan TyczyńskiAktualizacja treści