Regionalny Szpital w Kołobrzegu

09.10.2024 - Środa

I ŚNIADANIE

  • Zacierka na mleku  (mleko, mąka pszenna, jajko, sól) 300ml (A:1,3,7)               
  • Szynka zielonogórska wieprzowa 20g (A;1,3,6,9,10)
  • Dżem truskawkowy  niskosłodzony  30g
  • Chleb zwykły 2szt 50g (A: 1)
  • Chleb razowy 1szt. 25g (A: 1)
  • Masło roślinne miękkie 15g
  • Papryka paski 70g
  • Sałata 10g
  • Herbata czarna z cukrem 250ml
 

II ŚNIADANIE

  • Kisiel z jabłkiem  (kisiel, jabłka, cukier) 200ml (A: 1)

OBIAD

  • Zupa ogórkowa z ziemniakami (kości wieprzowe, włoszczyzna, ogórki kiszone, ziemniaki, śmietanka, sól, pieprz) 350ml (A: 7,9)
  • Filet drobiowy pieczony z ziołami (pierś z kurczaka , bazylia, nać pietruszki, sól , pieprz, olej rzepakowy)   150g
  • Ryż na sypko 200g
  • Surówka z kapusty czerwonej (kapusta czerwona cebula, olej rzepakowy, sól, pieprz) 150g
  • Kompot owocowy ( jabłko, czarna porzeczka, cukier) 250ml

 

KOLACJA I

  • Pasta z twarogu ze szczypiorkiem  80g (A: 7)
  • Chleb zwykły 2szt 50g (A: 1)
  • Chleb razowy 2szt 50g(A: 1)
  • Masło roślinne miękkie 15g
  • Dynia gotowana 70g
  • Sałata 10g
  • Herbata czarna z cukrem 250ml
  •  

 

KOLACJA II

POSIŁEK WITAMINOWY

Mus warzywno – owocowy( cukinia, kiwi, szpinak, jabłko, banan) 100g

DOBOWE WARTOŚCI ODŻYWCZE:

  • Energia: 2109,1kcal
  • Białko ogółem: 87,9g
  • Tłuszcz ogółem: 57,3g
  • Nasycone kwasy tłuszczowe: 16,1g
  • Węglowodany ogółem: 336,1g
  • Cukry: 57,7g
  • Błonnik pokarmowy: 28,4g
  • Sód: 1345,4mg
  • Sól:  3,36g

Metryczka

Metryczka
Wytworzono:2024-10-10 07:15przez:
Opublikowano:0000-00-00 08:19przez: Gracjan Tyczyński
Zmodyfikowano:2024-10-10 07:14przez: Gracjan Tyczyński
Podmiot udostępniający: Regionalny Szpital w Kołobrzegu
Odwiedziny:6

Rejestr zmian

  • [2024-10-10 07:14:50]Gracjan TyczyńskiAktualizacja treści