Regionalny Szpital w Kołobrzegu

03.10.2024 - Czwartek

I ŚNIADANIE

  • Kasza manna na mleku 300ml (A: 1,7)
  • Pasztet Jana wieprzowy 60g (A:1,6,9,10)
  • Chleb zwykły 2szt  50g (A: 1)
  • Chleb razowy 1szt 25g (A: 1)
  • Masło roślinne miękkie 15g
  • Pomidor plastry   70g
  • Sałata  10g
  • Herbata czarna z cukrem 250ml
 

II ŚNIADANIE

  • Maślanka z czarną porzeczką ( maślanka naturalna , czarna porzeczka, cukier) 200ml (A:7)

OBIAD

  • Rosół z makaronem (korpus kurczaka, włoszczyzna, makaron, cebula, nać pietruszki, sól, pieprz) 350ml (A: 1,3,9)
  • Pałki z kurczaka pieczone w ziołach(pałki z kurczaka, majeranek, papryka słodka, oregano, olej rzepakowy, pieprz, sól )1szt-  200g (A: 1,3,6,7,9,10)
  • Ziemniaki z koperkiem  200g
  • Marchew oprószana (marchew, mąka pszenna ,masło, sól)   150g (A: 1, 7)
  • Kompot owocowy (jabłko, czarna porzeczka, cukier)  250ml

 

KOLACJA I

  • Polędwica sopocka wieprzowa 50g (A;1,3,6,9,10)
  • Chleb zwykły 2szt 50g (A: 1)
  • Chleb razowy 2szt 50g (A: 1)
  • Masło roślinne miękkie 15g
  • Papryka paski 70g                                      
  • Sałata 10g
  • Herbata czarna z cukrem 250ml

 

KOLACJA II

POSIŁEK WITAMINOWY

Mus warzywno – owocowy( cukinia, kiwi, szpinak, jabłko, banan) 100g

DOBOWE WARTOŚCI ODŻYWCZE:

  • Energia: 2310,5kcal
  • Białko ogółem:116,4 g
  • Tłuszcz ogółem: 77g
  • Nasycone kwasy tłuszczowe: 25g
  • Węglowodany ogółem: 319g
  • Cukry: 65,8g
  • Błonnik pokarmowy: 30,7g
  • Sód: 1832,9mg
  • Sól: 4,58g

Metryczka

Metryczka
Wytworzono:2024-10-03 06:55przez:
Opublikowano:0000-00-00 06:44przez: Gracjan Tyczyński
Zmodyfikowano:2024-10-03 06:55przez: Gracjan Tyczyński
Podmiot udostępniający: Regionalny Szpital w Kołobrzegu
Odwiedziny:22

Rejestr zmian

  • [2024-10-03 06:55:26]Gracjan TyczyńskiInformacje