Regionalny Szpital w Kołobrzegu

02.10.2024 - Środa

I ŚNIADANIE

  • Kasza kukurydziana na mleku 300ml (A: 7)
  • Serek fromage 40g (A: 7)
  • Szynka pomorska drobiowa 20g  (A: 1,3,6,7,9,10)
  • Chleb zwykły 50g (A: 1)
  • Chleb razowy 1szt.25g (A: 1)
  • Masło roślinne miękkie 15g
  • Biała rzodkiew ze szczypiorkiem 70g
  • Sałata 10g
  • Herbata czarna z cukrem 250ml
 

II ŚNIADANIE

  • Jogurt naturalny z jabłkiem  200g  (A: 7)

OBIAD

  • Zupa wiejska (korpus z kurczaka, włoszczyzna, ziemniaki, mąka pszenna, jajko, natka pietruszki, sól, pieprz) 350ml (A: 1,3,9)
  • Gołąbek duszony w sosie pomidorowym z mięsem wieprzowym (łopatka wieprzowa, mąka pszenna, koncentrat pomidorowy, ryż, kapusta biała, cebula, olej rzepakowy, śmietanka, sól , pieprz)   100g/150ml  (A: 1,7)
  • Ziemniaki z koperkiem 200g
  • Brokuły gotowane 150g
  • Kompot owocowy ( jabłko, czarna porzeczka, cukier) 250ml

 

KOLACJA I

  • Polędwica sopocka wieprzowa 60g (A;1,3,6,9,10)
  • Chleb zwykły   50g (A: 1)
  • Chleb razowy 2szt. 50g (A: 1)
  • Masło roślinne miękkie 15g
  • Ogórek świeży plastry  70g
  • Sałata 10g
  • Herbata czarna z cukrem 250ml

 

KOLACJA II

POSIŁEK WITAMINOWY

Mus warzywno – owocowy( cukinia, kiwi, szpinak, jabłko, banan) 100g

DOBOWE WARTOŚCI ODŻYWCZE:

  • Energia: 2126kcal
  • Białko ogółem: 86,5g
  • Tłuszcz ogółem: 45g
  • Nasycone kwasy tłuszczowe: 15g
  • Węglowodany ogółem: 372g
  • Cukry: 68g
  • Błonnik pokarmowy: 35,7g
  • Sód: 1962mg
  • Sól: 4,91g

Metryczka

Metryczka
Wytworzono:2024-10-02 07:15przez:
Opublikowano:0000-00-00 06:43przez: Gracjan Tyczyński
Zmodyfikowano:2024-10-02 07:15przez: Gracjan Tyczyński
Podmiot udostępniający: Regionalny Szpital w Kołobrzegu
Odwiedziny:103

Rejestr zmian

  • [2024-10-02 07:15:40]Gracjan TyczyńskiAktualizacja treści