Regionalny Szpital w Kołobrzegu

18.09.2024 - Środa

I ŚNIADANIE

  • Zacierka na mleku  (mleko, mąka pszenna, jajko, sól) 300ml (A:1,3,7)
  • Szynka zielonogórska wieprzowa  20g  (A: 1,3,6,9,10)
  • Dżem truskawkowy  niskosłodzony  30g
  • Chleb zwykły 50g (A: 1)
  • Chleb razowy 1szt. 25g (A: 1)
  • Masło roślinne miękkie 15g
  • Papryka paski 70g
  • Sałata 10g
  • Herbata czarna z cukrem 250ml
 

II ŚNIADANIE

  • Budyń   (mleko, budyń, cukier)  200ml (A: 1,5,6,7,8)

OBIAD

  • Zupa ogórkowa z ziemniakami (kości wieprzowe, włoszczyzna, ogórki kiszone, ziemniaki, śmietanka, sól, pieprz) 350ml (A: 7,9)
  • Gulasz mięsny wieprzowy duszony( łopatka wieprzowa, cebula, olej rzepakowy, mąka pszenna, sól , pieprz, papryka słodka) 100g/150ml (A: 1)
  • Ryż na sypko 200g
  • Surówka z kapusty czerwonej (kapusta czerwona cebula, olej rzepakowy, sól, pieprz) 150g
  • Kompot owocowy ( jabłko, czarna porzeczka, cukier) 250ml

 

KOLACJA I

  • Pasta z twarogu z natką pietruszki ( twaróg, mleko, natka pietruszki sól) 80g (A:7)
  • Chleb zwykły 50g (A: 1)
  • Chleb razowy 2szt. 50g(A: 1)
  • Masło roślinne miękkie 15g
  • Dynia gotowana 70g
  • Sałata 10g
  • Herbata czarna z cukrem 250ml

 

KOLACJA II

POSIŁEK WITAMINOWY

Mus warzywno – owocowy( cukinia, kiwi, szpinak, jabłko, banan) 100g

DOBOWE WARTOŚCI ODŻYWCZE:

  • Energia: 2425,4kcal
  • Białko ogółem: 91,5g
  • Tłuszcz ogółem: 82,7g
  • Nasycone kwasy tłuszczowe: 25,7g
  • Węglowodany ogółem: 353,7g
  • Cukry: 58g
  • Błonnik pokarmowy: 26,9g
  • Sód: 1414,5mg
  • Sól: 3,54g

Metryczka

Metryczka
Wytworzono:2024-09-18 07:39przez:
Opublikowano:0000-00-00 12:09przez: Gracjan Tyczyński
Zmodyfikowano:2024-09-18 07:39przez: Gracjan Tyczyński
Podmiot udostępniający: Regionalny Szpital w Kołobrzegu
Odwiedziny:209

Rejestr zmian

  • [2024-09-18 07:39:39]Gracjan TyczyńskiAktualizacja treści
  • [2024-09-18 07:39:20]Gracjan TyczyńskiAktualizacja treści