Regionalny Szpital w Kołobrzegu

09.09.2024 - Poniedziałek

I ŚNIADANIE

  • Zacierka na mleku  (mleko, mąka pszenna, jajko, sól) 300ml (A:1,3,7)
  • Sałatka jarzynowa ( ziemniaki, marchew, pietruszka, seler, jajko, jabłko, ogórek kiszony, cebula, groszek  konserwowy, nać pietruszki, majonez, sól pieprz)  

    100g (A: 3,9,10)

  • Szynka pomorska drobiowa 30g (A: 1,3,6,7,9,10)
  • Chleb zwykły 2szt 50g (A: 1)
  • Chleb razowy 1szt 25g (A: 1)
  • Masło roślinne miękkie 15g
  • Sałata 10g
  • Herbata czarna z cukrem 250ml
 

II ŚNIADANIE

  • Budyń (mleko, budyń, cukier) 200ml (A: 1,5,6,7,8)

OBIAD

  • Zupa fasolowa z makaronem (kości wieprzowe, włoszczyzna, makaron, fasola biała, mąka pszenna, cebula, czosnek, sól, pieprz) 350ml  (A: 1,9)
  • Śledź w śmietanie (śledzie matiasy, śmietana, cebula, jabłko, sól , pieprz)  

    100g/150ml (A: 4,7)

  • Bukiet warzyw gotowanych (kalafior, brokuł, marchew) 150g
  • Ziemniaki z koperkiem 200g
  • Kompot owocowy ( jabłko, czarna porzeczka, cukier) 250ml

 

KOLACJA I

  • Ser topiony 50g (A: 7)
  • Blok drobiowy 20g (A;1,6,7,9,10)
  • Chleb zwykły 2szt 50g (A: 1)
  • Chleb razowy 2szt 50g (A: 1)
  • Masło roślinne miękkie 15g
  • Rzodkiewka 60g
  • Sałata 20g
  • Herbata czarna z cukrem 250ml

 

KOLACJA II

POSIŁEK WITAMINOWY

Mus warzywno – owocowy( cukinia, kiwi, szpinak, jabłko, banan) 100g

DOBOWE WARTOŚCI ODŻYWCZE:

  • Energia: 2516kcal
  • Białko ogółem: 98,5g
  • Tłuszcz ogółem: 82g
  • Nasycone kwasy tłuszczowe: 30g
  • Węglowodany ogółem: 385g
  • Cukry: 68g
  • Błonnik pokarmowy: 41,7g
  • Sód: 1912mg
  • Sól: 4,8g

Metryczka

Metryczka
Wytworzono:2024-09-09 06:37przez:
Opublikowano:0000-00-00 13:06przez: Gracjan Tyczyński
Zmodyfikowano:2024-09-09 06:37przez: Gracjan Tyczyński
Podmiot udostępniający: Regionalny Szpital w Kołobrzegu
Odwiedziny:146

Rejestr zmian

  • [2024-09-09 06:37:27]Gracjan TyczyńskiAktualizacja treści