Regionalny Szpital w Kołobrzegu

19.08.2024 - Poniedziałek

I ŚNIADANIE

  • Makaron muszelki na mleku 300ml (A: 1,7)
  • Pasta z jajka ze szczypiorkiem 80g (A: 3,10)
  • Chleb zwykły 50g (A: 1)
  • Chleb razowy 1szt. 25g (A: 1)
  • Masło roślinne miękkie 15g
  • Pomidor plastry 70g
  • Sałata 10g
  • Herbata czarna z cukrem 250ml
 

II ŚNIADANIE

  • Koktajl mleczno-owocowy (jogurt naturalny, truskawki, cukier) 200ml (A: 7)

OBIAD

  • Zupa brokułowa z ziemniakami (korpus z kurczaka, włoszczyzna, brokuły mrożone, ziemniaki, śmietanka, nać pietruszki, sól, pieprz) 350ml (A: 7,9)
  • Zraz mielony wieprzowo –drobiowy duszony w sosie własnym  (łopatka wieprzowa, mięso gulaszowe drobiowe, jaja, mąka pszenna, bułka pszenna, sól , pieprz) 

    100g/100ml (A: 1,3)

  • Kasza jęczmienna na sypko 200g (A: 1)
  • Sałatka z buraczków i jabłka z olejem rzepakowym 150g
  • Kompot owocowy (jabłko, czarna porzeczka, cukier) 250ml

 

KOLACJA I

  • Pasta z makreli wędzonej z ogórkiem kiszonym ( makrela wędzona, cebula, pieprz) 80g (A:3,4,6,9,10)
  • Chleb zwykły 50g (A: 1)
  • Chleb razowy 2szt. 50g (A: 1)
  • Masło roślinne miękkie 15g
  • Ogórek małosolny plastry 70g
  • Sałata 10g
  • Herbata czarna z cukrem 250ml

 

KOLACJA II

POSIŁEK WITAMINOWY

Mus warzywno – owocowy( cukinia, kiwi, szpinak, jabłko, banan) 100g

DOBOWE WARTOŚCI ODŻYWCZE:

  • Energia: 2352kcal
  • Białko ogółem: 100,5g
  • Tłuszcz ogółem: 84g
  • Nasycone kwasy tłuszczowe: 23g
  • Węglowodany ogółem: 326g
  • Cukry: 59g
  • Błonnik pokarmowy: 31,7g
  • Sód: 1733mg
  • Sól: 4,33g

Metryczka

Metryczka
Wytworzono:2024-08-19 06:40przez:
Opublikowano:0000-00-00 14:35przez: Gracjan Tyczyński
Zmodyfikowano:2024-08-19 06:39przez: Gracjan Tyczyński
Podmiot udostępniający: Regionalny Szpital w Kołobrzegu
Odwiedziny:129

Rejestr zmian

  • [2024-08-19 06:39:54]Gracjan TyczyńskiAktualizacja treści