|
I ŚNIADANIE
- Kasza kukurydziana na mleku 300ml (A: 7)
- Serek fromage 40g (A: 7)
- Szynka pomorska drobiowa 20g (A: 1,3,6,7,9,10)
- Chleb zwykły 50g (A: 1)
- Chleb razowy 1szt. 25g (A: 1)
- Masło roślinne miękkie 15g
- Biała rzodkiew ze szczypiorkiem 70g
- Sałata 10g
- Herbata czarna z cukrem 250ml
|
|
II ŚNIADANIE
- Jogurt naturalny z jabłkiem 200g (A: 7)
|
|
OBIAD
- Zupa wiejska (korpus z kurczaka, włoszczyzna, ziemniaki, mąka pszenna, jajko, natka pietruszki, sól, pieprz) 350ml (A: 1,3,9)
- Gołąbek duszony w sosie pomidorowym z mięsem wieprzowym (łopatka wieprzowa, mąka pszenna, koncentrat pomidorowy, ryż, kapusta biała, cebula, olej rzepakowy, śmietanka, sól , pieprz) 100g/150ml (A: 1,7)
- Ziemniaki z koperkiem 200g
- Brokuły gotowane 150g
- Kompot owocowy ( jabłko, czarna porzeczka, cukier) 250ml
|
|
KOLACJA I
- Polędwica sopocka drobiowa 60g (A;1,3,6,9,10)
- Chleb zwykły 50g (A: 1)
- Chleb razowy 2szt. 50g (A: 1)
- Masło roślinne miękkie 15g
- Ogórek świeży plastry 70g
- Sałata 10g
- Herbata czarna z cukrem 250ml
|
|
KOLACJA II
POSIŁEK WITAMINOWY
- Mus warzywno – owocowy( cukinia, kiwi, szpinak, jabłko, banan) 100g
|
DOBOWE WARTOŚCI ODŻYWCZE:
|
- Energia: 2194kcal
- Białko ogółem: 88,5g
- Tłuszcz ogółem: 46g
- Nasycone kwasy tłuszczowe: 15g
- Węglowodany ogółem: 386g
- Cukry: 68g
- Błonnik pokarmowy: 36,7g
- Sód: 1963mg
- Sól: 4,91g
|