|
I ŚNIADANIE
- Kasza manna na mleku 300ml (A: 1,7)
- Pasztet Jana wieprzowy 60g (A:1,6,9,10)
- Chleb zwykły 2szt 50g (A: 1)
- Chleb razowy 1szt 25g (A: 1)
- Masło roślinne miękkie 15g
- Pomidor 70g
- Sałata 10g
- Herbata czarna z cukrem 250ml
|
|
II ŚNIADANIE
- Maślanka z czarną porzeczką ( maślanka naturalna , czarna porzeczka, cukier) 200ml (A:7)
|
|
OBIAD
- Rosół z makaronem (korpus kurczaka, włoszczyzna, makaron, cebula, nać pietruszki, sól, pieprz) 350ml (A: 1,3,9)
- Pałki z kurczaka pieczone w ziołach(pałki z kurczaka, majeranek, papryka słodka, oregano, olej rzepakowy, pieprz, sól )1szt- 200g (A: 1,3,6,7,9,10)
- Ziemniaki z koperkiem 200g
- Marchew oprószana (marchew, mąka pszenna ,masło, sól) 150g (A: 1, 7)
- Kompot owocowy (jabłko, czarna porzeczka, cukier) 250ml
|
|
KOLACJA I
- Polędwica sopocka wieprzowa 50g (A;1,3,6,9,10)
- Chleb zwykły 2szt 50g (A: 1)
- Chleb razowy 2szt 50g (A: 1)
- Masło roślinne miękkie 15g
- Papryka 70g
- Sałata 10g
- Herbata czarna z cukrem 250ml
|
|
KOLACJA II
POSIŁEK WITAMINOWY
- Mus warzywno – owocowy( cukinia, kiwi, szpinak, jabłko, banan) 100g
|
DOBOWE WARTOŚCI ODŻYWCZE:
|
- Energia: 2310kcal
- Białko ogółem:116,5 g
- Tłuszcz ogółem: 77g
- Nasycone kwasy tłuszczowe: 25g
- Węglowodany ogółem: 319g
- Cukry: 66g
- Błonnik pokarmowy: 30,7g
- Sód: 1938mg
- Sól: 4,85g
|