Regionalny Szpital w Kołobrzegu

11.07.2024 - Czwartek

I ŚNIADANIE

  • Płatki jęczmienne na mleku 300ml (A: 1,7,8,11)
  • Ser żółty 50g (A: 7)
  • Chleb zwykły 2szt  50g (A: 1)
  • Chleb razowy 1szt 25g (A: 1)
  • Masło roślinne miękkie 15g
  • Ogórek świeży plastry  70g
  • Sałata 10g
  • Herbata czarna z cukrem 250ml
 

II ŚNIADANIE

  • Kefir  1szt  150g  (A: 7)

OBIAD

  • Zupa szpinakowa z makaronem (kości wieprzowe, włoszczyzna, szpinak, makaron, śmietanka, czosnek, sól, pieprz) 350ml (A: 1,3,6,7,9,10)
  • Gołąbek leniwy duszony w sosie pomidorowym (łopatka wieprzowa, kapusta biała, cebula, ryż, mąka pszenna, przecier pomidorowy, jajo, śmietanka, sól, pieprz) 100g/100ml (A: 1,3,7)
  • Ziemniaki z koperkiem 200g
  • Sałata lodowa z ze śmietaną 150g (A: 7)
  • Kompot owocowy ( jabłko, czarna porzeczka, cukier) 250ml

 

KOLACJA I

  • Szynka szkolna wieprzowa 60g (A: 1,6,7,9,10)
  • Chleb zwykły 2szt 50g (A: 1)
  • Chleb razowy 2szt 50g (A: 1)
  • Masło roślinne miękkie 15g
  • Bukiet warzyw (brokuł, kalafior, marchew)70g
  • Sałata 15g
  • Herbata czarna z cukrem 250ml

 

KOLACJA II

POSIŁEK WITAMINOWY

Mus warzywno – owocowy( cukinia, kiwi, szpinak, jabłko, banan) 100g

DOBOWE WARTOŚCI ODŻYWCZE:

  • Energia: 2009kcal
  • Białko ogółem: 85,5g
  • Tłuszcz ogółem: 57g
  • Nasycone kwasy tłuszczowe: 23g
  • Węglowodany ogółem: 316g
  • Cukry: 51g
  • Błonnik pokarmowy: 31,7g
  • Sód: 1794mg
  • Sól: 4,49g

Metryczka

Metryczka
Wytworzono:2024-07-11 06:55przez:
Opublikowano:0000-00-00 08:24przez: Gracjan Tyczyński
Zmodyfikowano:2024-07-12 08:23przez: Gracjan Tyczyński
Podmiot udostępniający: Regionalny Szpital w Kołobrzegu
Odwiedziny:184

Rejestr zmian

  • [2024-07-12 08:23:13]Gracjan TyczyńskiAktualizacja treści
  • [2024-07-11 06:55:32]Gracjan TyczyńskiAktualizacja treści