Regionalny Szpital w Kołobrzegu

09.07.2024 - Wtorek

I ŚNIADANIE

  • Kasza manna na mleku 300ml(A: 1,7)
  • Polędwica drobiowa 20g (A: 1,3,6,7,9,10)
  • Jajko gotowane 1szt. 50g (A: 3)
  • Chleb zwykły 2szt 50g (A: 1)
  • Chleb razowy 1szt 25g (A: 1)
  • Masło roślinne miękkie 15g
  • Rzodkiewka 60g
  • Sałata 20g
  • Herbata czarna z cukrem 250ml
 

II ŚNIADANIE

  • Sok wieloowocowy 200ml

OBIAD

  • Botwinka (korpus z kurczaka, włoszczyzna, buraki, ziemniaki, kwasek cytrynowy, śmietanka, sól, pieprz) 350ml (A:1,6,7,9,10)
  • Pierogi z twarogiem-gotowane ( twaróg, jajka, mąka pszenna, cukier waniliowy, olej rzepakowy, sól )  300g  (A: 1,3,7)
  • Surówka z marchwi i jabłka     (marchew ,jabłko, śmietana) 150g (A:7)
  • Jogurt naturalny 100ml (A: 7)
  • Kompot owocowy ( jabłko, czarna porzeczka, cukier) 250ml

 

KOLACJA I

  • Pasztet borowy z jagnięciną 60g (A:1,6,9,10)
  • Chleb zwykły 2szt 50g (A: 1)
  • Chleb razowy 2szt 50g (A: 1)
  • Masło roślinne miękkie 15g
  • Pomidor 70g
  • Sałata 10g
  • Herbata czarna z cukrem 250ml

 

KOLACJA II

POSIŁEK WITAMINOWY

Mus warzywno – owocowy( cukinia, kiwi, szpinak, jabłko, banan) 100g

DOBOWE WARTOŚCI ODŻYWCZE:

  • Energia: 2366kcal
  • Białko ogółem: 98,5g
  • Tłuszcz ogółem: 70g
  • Nasycone kwasy tłuszczowe: 26g
  • Węglowodany ogółem: 364g
  • Cukry: 58g
  • Błonnik pokarmowy: 30,7 g
  • Sód: 1624mg
  • Sól: 4,06g

Metryczka

Metryczka
Wytworzono:2024-07-09 14:03przez:
Opublikowano:0000-00-00 14:09przez: Gracjan Tyczyński
Zmodyfikowano:2024-07-09 14:03przez: Gracjan Tyczyński
Podmiot udostępniający: Regionalny Szpital w Kołobrzegu
Odwiedziny:144

Rejestr zmian

  • [2024-07-09 14:03:39]Gracjan TyczyńskiAktualizacja treści