|
I ŚNIADANIE
- Makaron muszelki na mleku 300ml (A: 7)
- Jajko gotowane 1szt 50g
- Blok drobiowy 20g (A: 1,6,7,9,10)
- Chleb zwykły 50g (A: 1)
- Chleb razowy 1szt. 25g (A: 1)
- Masło roślinne miękkie 15g
- Biała rzodkiew ze szczypiorkiem 70g
- Sałata 10g
- Herbata czarna z cukrem 250ml
|
|
II ŚNIADANIE
- Koktajl mleczno-owocowy (jogurt naturalny, truskawki, cukier) 200ml (A: 7)
|
|
OBIAD
- Zupa wiejska (korpus z kurczaka, włoszczyzna, ziemniaki, mąka pszenna, jajko, natka pietruszki, sól, pieprz) 350ml (A: 1,3,9)
- Gołąbek duszony w sosie pomidorowym z mięsem wieprzowym (łopatka wieprzowa, mąka pszenna, koncentrat pomidorowy, ryż, kapusta biała, jajko, cebula, olej rzepakowy, śmietanka, sól , pieprz) 100g/150ml (A: 1,3,7)
- Ziemniaki z koperkiem 200g
- Brokuły gotowane 150g
- Kompot owocowy ( jabłko, czarna porzeczka, cukier) 250ml
|
|
KOLACJA I
- Pasta z makreli wędzonej ( makrela wędzona, cebula, pieprz) 80g (A:4)
- Chleb zwykły 2szt 50g (A: 1)
- Chleb razowy 2szt. 50g (A: 1)
- Masło roślinne miękkie 15g
- Ogórek kiszony plastry 70g
- Sałata 10g
- Herbata czarna z cukrem 250ml
|
|
KOLACJA II
POSIŁEK WITAMINOWY
- Mus warzywno – owocowy( cukinia, kiwi, szpinak, jabłko, banan) 100g
|
DOBOWE WARTOŚCI ODŻYWCZE:
|
- Energia: 2339kcal
- Białko ogółem: 97,5g
- Tłuszcz ogółem: 68g
- Nasycone kwasy tłuszczowe: 20g
- Węglowodany ogółem: 359g
- Cukry: 63g
|