| |
I ŚNIADANIE
- Płatki owsiane na mleku 300ml (A: 1,7,8,11,12,13)
- Szynka drobiowa 50g (A: 1,6,9,10)
- Chleb zwykły 2szt 50g (A: 1)
- Chleb razowy 1szt 25g (A: 1)
- Masło roślinne miękkie 15g
- Ogórek świeży 70g
- Sałata 10g
- Herbata czarna z cukrem 250ml
|
| |
II ŚNIADANIE
- Sok pomarańczowy 1szt. 200ml
|
| |
OBIAD
- Zupa jarzynowa z ziemniakami (kości wieprzowe, włoszczyzna, ziemniaki, kalafior, brokuł, śmietanka, nać pietruszki, sól, pieprz) 350ml (A: 7,9)
- Pieczeń drobiowo – wieprzowa mielona w sosie koperkowym- pieczona (mięso gulaszowe drobiowe, łopatka wieprzowa, koper, cebula , jajko, mąka pszenna, śmietanka, sól , pieprz) 100g/150ml (A: 1,3,7)
- Sałatka z buraczków z cebulą z olejem rzepakowym 150g
- Kasza jęczmienna 200g (A: 1)
- Kompot owocowy( jabłko, czarna porzeczka, cukier) 250ml
|
|
|
KOLACJA I
- Twaróg w kawałku 50g (A: 7)
- Polędwica bostońska drobiowa 30g (A: 1,3,6,9,10)
- Chleb zwykły 2szt 50g (A: 1)
- Chleb razowy 2szt 50g (A: 1)
- Masło roślinne miękkie 15g
- Rzodkiewka 60g
- Sałata 20g
- Herbata czarna z cukrem 250ml
|
|
|
KOLACJA II
POSIŁEK WITAMINOWY
Mus warzywno – owocowy( dynia, jabłko, banan) 100g
|
|
DOBOWE WARTOŚCI ODŻYWCZE:
|
- Energia: 1977kcal
- Białko ogółem: 81g
- Tłuszcz ogółem: 56g
- Nasycone kwasy tłuszczowe: 16g
- Węglowodany ogółem: 315g
- Cukry: 52g
- Błonnik pokarmowy: 34g
- Sód:1621mg
- Sól: 4,05g
|