| |
I ŚNIADANIE
- Kasza jaglana na mleku 300ml (A: 7)
- Szynka biała drobiowa 50g (A: 1,3,7,9,10)
- Chleb zwykły 2szt 50g (A: 1)
- Chleb razowy 1szt 25g (A: 1)
- Masło roślinne miękkie 15g
- Pomidor 70g
- Sałata 10g
- Herbata czarna z cukrem 250ml
|
| |
II ŚNIADANIE
- Jogurt naturalny 1szt 150g (A: 7)
|
| |
OBIAD
- Zupa wiejska (korpus z kurczaka, włoszczyzna, ziemniaki, mąka pszenna, jajko, natka pietruszki, sól, pieprz) 350ml (A: 1,3,9)
- Roladka drobiowa pieczona, półmięsna w sosie groszkowym (filet z piersi kurczaka cebula, łopatka wieprzowa, włoszczyzna, mąka pszenna, groszek zielony, śmietanka, sól, pieprz) 100g/150ml (A:1, 7, 9)
- Ziemniaki z koperkiem 200g
- Surówka wielowarzywna z marchewki, pietruszki, selera, jabłka z olejem rzepakowym 150g
- Kompot owocowy ( jabłko, czarna porzeczka, cukier) 250ml
|
|
|
KOLACJA I
- Wiosenny twarożek( twaróg, mleko, szczypiorek, sól) 80g (A:7)
- Chleb zwykły 2szt 50g (A: 1)
- Chleb razowy 2szt 50g (A: 1)
- Masło roślinne miękkie 15g
- Rzodkiewka 60g
- Sałata 20g
- Herbata czarna z cukrem 250ml
|
|
|
KOLACJA II
POSIŁEK WITAMINOWY
Mus warzywno – owocowy( dynia, jabłko, banan) 100g
|
|
DOBOWE WARTOŚCI ODŻYWCZE:
|
- Energia: 2226kcal
- Białko ogółem: 103g
- Tłuszcz ogółem: 55g
- Nasycone kwasy tłuszczowe: 20g
- Węglowodany ogółem: 362g
- Cukry: 64g
- Błonnik pokarmowy: 36g
- Sód: 1936mg
- Sól: 4,84g
|