Regionalny Szpital w Kołobrzegu

11.05.2024 - Sobota

 

I ŚNIADANIE

  • Płatki jęczmienne na mleku 300ml (A: 1,7,8,11)
  • Polędwica królewiecka drobiowa 50g (A: 1,3,6,9,10)
  • Chleb zwykły 50g (A: 1)
  • Chleb razowy 1szt. 25g (A: 1)
  • Masło roślinne miękkie 15g
  • Biała rzodkiew z koperkiem 70g
  • Sałata 10g
  • Herbata czarna z cukrem 250ml
 

II ŚNIADANIE

  • Sok wieloowocowy    1szt 200ml
 

OBIAD

  • Barszcz czerwony z ziemniakami (kości wieprzowe, buraki, włoszczyzna, ziemniaki, śmietanka, sól, pieprz) 350ml (A: 7,9)
  • Pyzy z mięsem wieprzowym- gotowane (mięso wieprzowe, grysik ziemniaczany, mąka ziemniaczana, cebula, bułka tarta, mąka pszenna, drożdże, sól, pieprz, olej rzepakowy)  300g (A: 1,7)
  • Kapusta zasmażana (kapusta kiszona, cebula, mąka pszenna, olej rzepakowy) 150g(A:1)
  • Kompot owocowy ( jabłko, czarna porzeczka, cukier) 250ml

 

KOLACJA I

  • Pasta z twarogu z natką pietruszki (twaróg, mleko, nać pietruszki, sól) 80g (A: 7)
  • Chleb zwykły 50g (A: 1)
  • Chleb razowy 2szt. 50g (A: 1)
  • Masło roślinne miękkie 15g
  • Pomidor plastry 70g
  • Sałata 10g
  • Herbata czarna z cukrem 250ml

 

KOLACJA II

POSIŁEK WITAMINOWY

Mus warzywno – owocowy( dynia, jabłko, banan) 100g

DOBOWE WARTOŚCI ODŻYWCZE:

  • Energia: 2409kcal
  • Białko ogółem: 74g
  • Tłuszcz ogółem: 98g
  • Nasycone kwasy tłuszczowe: 32g
  • Węglowodany ogółem: 336g
  • Cukry: 58g
  • Błonnik pokarmowy: 34g
  • Sód: 1973mg
  • Sól: 4,93g

Metryczka

Metryczka
Wytworzono:2024-05-13 07:08przez:
Opublikowano:0000-00-00 07:13przez: Gracjan Tyczyński
Zmodyfikowano:2024-05-13 07:08przez: Gracjan Tyczyński
Podmiot udostępniający: Regionalny Szpital w Kołobrzegu
Odwiedziny:291

Rejestr zmian

  • [2024-05-13 07:08:35]Gracjan TyczyńskiAktualizacja treści