Regionalny Szpital w Kołobrzegu

06.05.2024 - Poniedziałek

I ŚNIADANIE

  • Zacierka na mleku  (mleko, mąka pszenna, jajko, sól) 300ml (A:1,3,7)
  • Szynka pomorska drobiowa 30g  (A: 1,3,6,7,9,10) 
  • Sałatka jarzynowa ( ziemniaki, marchew, pietruszka, seler, jajko, jabłko, ogórek kiszony, cebula, groszek zielony, nać pietruszki, majonez, sól pieprz) 100g (A: 3,9,10)
  • Chleb zwykły 50g (A: 1)
  • Chleb razowy 1szt. 25g (A: 1)
  • Masło roślinne miękkie 15g
  • Sałata 10g
  • Herbata czarna z cukrem 250ml
 

II ŚNIADANIE

  • Budyń   (mleko, budyń, cukier)       200ml (A: 1,5,6,7,8)

OBIAD

  • Zupa ziemniaczana (korpus z kurczaka, włoszczyzna, nać pietruszki, ziemniaki, śmietanka sól, ziele angielskie) 350ml (A: 7,9)
  • Klopsiki drobiowo - wieprzowe w sosie koperkowym – gotowane (mięso gulaszowe drobiowe, łopatka wieprzowa, jajko, bułka pszenna, mąka pszenna, koperek, śmietanka, sól , pieprz)    2szt -100g/150ml (A: 1,3,7)
  • Surówka z marchwi i jabłka     (marchew ,jabłko, śmietana)  150g (A:7)
  • Kasza jęczmienna na sypko 200g (A: 1)
  • Kompot owocowy ( jabłko, czarna porzeczka, cukier) 250ml

 

KOLACJA I

  • Blok drobiowy  20g (A;1,6,7,9,10)
  • Ser topiony 50g(A;7)
  • Chleb zwykły  50g (A: 1)
  • Chleb razowy 2szt. 50g (A: 1)
  • Masło roślinne miękkie 15g
  • Rzodkiewka  60g
  • Sałata  20g
  • Herbata czarna z cukrem  250ml

 

KOLACJA II

POSIŁEK WITAMINOWY

Mus warzywno – owocowy( dynia, jabłko, banan)   100g

DOBOWE WARTOŚCI ODŻYWCZE:

  • Energia: 2284kcal
  • Białko ogółem:84g
  • Tłuszcz ogółem: 69g
  • Nasycone kwasy tłuszczowe: 27g
  • Węglowodany ogółem: 362g
  • Cukry: 62g
  • Błonnik pokarmowy: 33g
  • Sód: 1870mg
  • Sól: 4,68g

Metryczka

Metryczka
Wytworzono:2024-05-06 07:20przez:
Opublikowano:0000-00-00 13:59przez: Gracjan Tyczyński
Zmodyfikowano:2024-05-06 07:20przez: Gracjan Tyczyński
Podmiot udostępniający: Regionalny Szpital w Kołobrzegu
Odwiedziny:260

Rejestr zmian

  • [2024-05-06 07:20:22]Gracjan TyczyńskiAktualizacja treści