Regionalny Szpital w Kołobrzegu

25.04.2024 - Czwartek

I ŚNIADANIE

  • Makaron świderki na mleku 300ml (A: 1,7)
  • Szynka słoneczna drobiowa 20g (A: 1,3,6,7,9,10)
  • Dżem truskawkowy  niskosłodzony   30g
  • Chleb zwykły 2szt  50g (A: 1)
  • Chleb razowy 1szt 25g (A: 1)
  • Masło roślinne miękkie 15g
  • Ogórek świeży plastry 70g    
  • Sałata 10g
  • Herbata czarna z cukrem 250ml
 

II ŚNIADANIE

  • Maślanka naturalna 200ml (A:7)

OBIAD

  • Zupa kapuśniak ze świeżej kapusty (kości wieprzowe, włoszczyzna, kapusta biała, ziemniaki, nać pietruszki, sól, pieprz) 350ml (A: 9)
  • Gulasz mięsny wieprzowy - duszony (łopatka wieprzowa, mąka pszenna, olej rzepakowy, cebula, sól , pieprz)  200g (A: 1,3,6,7,9,10)
  • Kasza jęczmienna na sypko 200g (A: 1)
  • Sałatka z buraczków i jabłka z olejem rzepakowym 150g
  • Kompot owocowy ( jabłko, czarna porzeczka, cukier) 250ml

 

KOLACJA I

  • Pasztet borowy z jagnięciną drobiowo-wieprzowy 60g (A:1,6,9,10)
  • Chleb zwykły 2szt  50g (A: 1)
  • Chleb razowy 2szt 50g (A: 1)
  • Masło roślinne miękkie 15g
  • Papryka paski 70g
  • Sałata 10g
  • Herbata czarna z cukrem 250ml

 

KOLACJA II

POSIŁEK WITAMINOWY

Mus warzywno – owocowy ( dynia, jabłko, banan)   100g

DOBOWE WARTOŚCI ODŻYWCZE:

  • Energia: 2416kcal
  • Białko ogółem: 84,7g
  • Tłuszcz ogółem: 90g
  • Nasycone kwasy tłuszczowe: 27g
  • Węglowodany ogółem: 345,8g
  • Cukry: 64,3g
  • Błonnik pokarmowy: 33,7g
  • Sód: 1568,4mg
  • Sól: 3,92g

Metryczka

Metryczka
Wytworzono:2024-04-25 07:13przez:
Opublikowano:0000-00-00 09:49przez: Gracjan Tyczyński
Zmodyfikowano:2024-04-26 09:47przez: Gracjan Tyczyński
Podmiot udostępniający: Regionalny Szpital w Kołobrzegu
Odwiedziny:265

Rejestr zmian

  • [2024-04-26 09:47:32]Gracjan TyczyńskiAktualizacja treści
  • [2024-04-25 07:16:53]Gracjan TyczyńskiAktualizacja treści
  • [2024-04-25 07:12:48]Gracjan TyczyńskiAktualizacja treści