Regionalny Szpital w Kołobrzegu

23.04.2024 - Wtorek

I ŚNIADANIE

  • Płatki jęczmienne na mleku 300ml (A: 1,7,8,11)
  • Galareta drobiowa (mięso z kurczaka, marchew ,pietruszka, seler, żelatyna, sól, pieprz) 150g (A: 9)
  • Chleb zwykły 2szt 50g (A: 1)
  • Chleb razowy 1szt 25g (A: 1)
  • Masło roślinne miękkie 15g
  • Ogórek świeży plastry 70g                                                                             
  • Sałata 10g
  • Herbata czarna z cukrem 250ml
 

II ŚNIADANIE

  • Koktajl mleczno-owocowy 200ml (A: 7)

OBIAD

  • Zupa pieczarkowa z ziemniakami(kości wieprzowe, włoszczyzna, pieczarki, ziemniaki, śmietanka sól, pieprz) 350ml (A: 7,9)
  • Schab pieczony w sosie własnym (schab, cebula , mąka pszenna, olej rzepakowy, sól , pieprz) 100g/150ml (A: 1)
  • Kasza jęczmienna na sypko 200g (A: 1)
  • Surówka wielowarzywna( marchew, pietruszka, seler, jabłko ,olej rzepakowy 150g
  • Kompot owocowy( jabłko, czarna porzeczka, cukier) 250ml

 

KOLACJA I

  • Pasta z soczewicy (soczewica czerwona, cebula, czosnek, bazylia, nać pietruszki, olej rzepakowy, sól, pieprz) 80g
  • Chleb zwykły 2szt 50g (A: 1)
  • Chleb razowy 2szt 50g (A: 1)
  • Masło roślinne miękkie 15g
  • Papryka paski 70g
  • Sałata 10g
  • Herbata czarna z cukrem   250ml

 

KOLACJA II

POSIŁEK WITAMINOWY

Mus warzywno – owocowy ( dynia, jabłko, banan)   100g

DOBOWE WARTOŚCI ODŻYWCZE:

  • Energia: 2319,3kcal
  • Białko ogółem: 116,5g
  • Tłuszcz ogółem: 66,9g
  • Nasycone kwasy tłuszczowe: 20,7g
  • Węglowodany ogółem: 350,5g
  • Cukry: 59,2g
  • Błonnik pokarmowy: 40,7g
  • Sód: 1558,3mg
  • Sól: 3,9g

Metryczka

Metryczka
Wytworzono:2024-04-23 07:07przez:
Opublikowano:0000-00-00 14:24przez: Gracjan Tyczyński
Zmodyfikowano:2024-04-23 14:22przez: Gracjan Tyczyński
Podmiot udostępniający: Regionalny Szpital w Kołobrzegu
Odwiedziny:237

Rejestr zmian

  • [2024-04-23 14:22:37]Gracjan TyczyńskiAktualizacja treści
  • [2024-04-23 07:07:49]Gracjan TyczyńskiAktualizacja treści
  • [2024-04-23 07:07:29]Gracjan TyczyńskiAktualizacja treści