|
I ŚNIADANIE
- Płatki jęczmienne na mleku 300ml (A: 1,7,8,11)
- Ser żółty 50g (A: 7)
- Chleb zwykły 2szt 50g (A: 1)
- Chleb razowy 1szt 25g (A: 1)
- Masło roślinne miękkie 15g
- Rzodkiewka 60g
- Sałata 20g
- Herbata czarna z cukrem 250ml
|
|
II ŚNIADANIE
- Maślanka z czarną porzeczką ( maślanka naturalna , czarna porzeczka, cukier) 200ml (A:7)
|
|
OBIAD
- Zupa szpinakowa z makaronem (korpus z kurczaka, włoszczyzna, szpinak, makaron, śmietanka, sól, pieprz) 350ml (A:1,3,6,7,9,10)
- Sznycel mielony wieprzowy z pieczarkami- smażony 100g smażony ( łopatka wieprzowa, jajko, bułka pszenna, pieczarki, olej rzepakowy, sól , pieprz) 100g (A: 1,3,)
- Ziemniaki z koperkiem 200g
- Sałata lodowa z marchewką , koperkiem i olejem rzepakowym 150g
- Kompot owocowy (jabłko, czarna porzeczka, cukier) 250ml
|
|
KOLACJA I
- Pasta z makreli wędzonej z ogórkiem kiszonym ( makrela wędzona, ogórek kiszony, cebula, pieprz) 80g (A:4)
- Chleb zwykły 2szt 50g (A: 1)
- Chleb razowy 2szt 50g (A: 1)
- Masło roślinne miękkie 15g
- Pomidor plastry 70g
- Sałata 10g
- Herbata czarna z cukrem 250ml
|
|
KOLACJA II
POSIŁEK WITAMINOWY
Mus warzywno – owocowy( dynia, jabłko, banan) 100g
|
DOBOWE WARTOŚCI ODŻYWCZE:
|
- Energia: 2341kcal
- Białko ogółem: 92g
- Tłuszcz ogółem: 92g
- Nasycone kwasy tłuszczowe: 26g
- Węglowodany ogółem: 321g
- Cukry:65 g
- Błonnik pokarmowy: 37g
- Sód:1710 mg
- Sól: 4,28g
|