Regionalny Szpital w Kołobrzegu

04.04.2024 - Czwartek

I ŚNIADANIE

  • Płatki jęczmienne na mleku 300ml (A: 1,7,8,11)
  • Ser żółty 50g (A: 7)
  • Chleb zwykły 2szt 50g (A: 1)
  • Chleb razowy 1szt 25g (A: 1)
  • Masło roślinne miękkie 15g  
  • Rzodkiewka 60g                                            
  • Sałata 20g
  • Herbata czarna z cukrem 250ml
 

II ŚNIADANIE

  • Maślanka  z czarną porzeczką ( maślanka naturalna , czarna porzeczka, cukier)  200ml (A:7)

OBIAD

  • Zupa szpinakowa z makaronem (korpus z kurczaka, włoszczyzna, szpinak, makaron, śmietanka, sól, pieprz) 350ml (A:1,3,6,7,9,10)
  • Sznycel mielony wieprzowy z pieczarkami- smażony 100g smażony ( łopatka wieprzowa, jajko, bułka pszenna, pieczarki, olej rzepakowy, sól , pieprz) 100g (A: 1,3,)
  • Ziemniaki z koperkiem 200g
  • Sałata lodowa z marchewką , koperkiem i olejem rzepakowym 150g
  • Kompot owocowy (jabłko, czarna porzeczka, cukier) 250ml

 

KOLACJA I

  • Pasta z makreli wędzonej z ogórkiem kiszonym ( makrela wędzona, ogórek kiszony, cebula, pieprz) 80g (A:4)
  • Chleb zwykły 2szt 50g (A: 1)
  • Chleb razowy 2szt 50g (A: 1)
  • Masło roślinne miękkie 15g
  • Pomidor plastry 70g
  • Sałata 10g
  • Herbata czarna z cukrem 250ml

 

KOLACJA II

POSIŁEK WITAMINOWY

Mus warzywno – owocowy( dynia, jabłko, banan)   100g

DOBOWE WARTOŚCI ODŻYWCZE:

  • Energia: 2341kcal
  • Białko ogółem: 92g
  • Tłuszcz ogółem: 92g
  • Nasycone kwasy tłuszczowe: 26g
  • Węglowodany ogółem: 321g
  • Cukry:65 g
  • Błonnik pokarmowy: 37g
  • Sód:1710 mg
  • Sól: 4,28g

Metryczka

Metryczka
Wytworzono:2024-04-04 07:15przez:
Opublikowano:0000-00-00 14:47przez: Gracjan Tyczyński
Zmodyfikowano:2024-04-04 07:14przez: Gracjan Tyczyński
Podmiot udostępniający: Regionalny Szpital w Kołobrzegu
Odwiedziny:2044

Rejestr zmian

  • [2024-04-04 07:14:49]Gracjan TyczyńskiAktualizacja treści