 |
I ŚNIADANIE
- Kasza kukurydziana na mleku 300ml (A: 7)
- Serek fromage 40g (A: 7)
- Szynka pomorska drobiowa 20g (A: 1,3,6,7,9,10)
- Chleb zwykły 2szt 50g (A: 1)
- Chleb razowy 1szt 25g (A: 1)
- Masło roślinne miękkie 15g
- Biała rzodkiew ze szczypiorkiem 70g
- Sałata 10g
- Herbata czarna z cukrem 250ml
|
| |
II ŚNIADANIE
|
 |
OBIAD
- Zupa wiejska (korpus z kurczaka, włoszczyzna, ziemniaki, mąka pszenna, jajko, natka pietruszki, sól, pieprz) 350ml (A: 1,3,9)
- Zraz mielony wieprzowy- duszony w sosie własnym (łopatka wieprzowa, jaja, mąka pszenna, bułka pszenna, sól , pieprz) 100g/150ml (A: 1,3,6,7,9,10)
- Ziemniaki z koperkiem 200g
- Surówka z kapusty czerwonej (kapusta czerwona cebula, olej rzepakowy, sól, pieprz) 150g
- Kompot owocowy (jabłko, czarna porzeczka, cukier) 250ml
|
|
|
KOLACJA I
- Galareta drobiowa (mięso z kurczaka, marchew ,pietruszka, seler, żelatyna, sól, pieprz) 150g (A: 9)
- Chleb zwykły 2szt 50g (A: 1)
- Chleb razowy 2szt 50g (A: 1)
- Masło roślinne miękkie 15g
- Ogórek świeży plastry 70g
- Sałata 10g
- Herbata czarna z cukrem 250ml
|
|
|
KOLACJA II
POSIŁEK WITAMINOWY
Mus warzywno – owocowy( dynia, jabłko, banan) 100g
|
|
DOBOWE WARTOŚCI ODŻYWCZE:
|
- Energia:2349 kcal
- Białko ogółem: 104g
- Tłuszcz ogółem: 73g
- Nasycone kwasy tłuszczowe: 22g
- Węglowodany ogółem: 346g
- Cukry: 66g
- Błonnik pokarmowy: 30g
- Sód: 1756mg
- Sól: 4,39g
|