|
I ŚNIADANIE
- Kasza jęczmienna na mleku 300ml (A: 1,7)
- Ser żółty 50g (A: 7)
- Chleb zwykły 50g (A: 1)
- Chleb razowy 1szt. 25g (A: 1)
- Masło roślinne miękkie 15g
- Papryka paski 70g
- Sałata 10g
- Herbata czarna z cukrem 250ml
|
|
II ŚNIADANIE
- Galaretka owocowa z jogurtem 220g (A:1,7)
|
|
OBIAD
- Zupa pomidorowa z makaronem (korpus z kurczaka, włoszczyzna, koncentrat makaron, ryż, śmietanka, nać pietruszki, sól, pieprz) 350ml (A: 1,7,9)
- Filet drobiowy pieczony z ziołami (filet z piersi kurczaka, nać pietruszki, bazylia, olej rzepakowy, sól, pieprz) 100g
- Ziemniaki z koperkiem 200g
- Sałata lodowa z marchewką , koperkiem i olejem rzepakowym 150g
- Kompot owocowy ( jabłko, czarna porzeczka, cukier) 250ml
|
|
KOLACJA
- Szynka bartnika drobiowa 60g (A: 1,3,7,9,10)
- Chleb zwykły 50g (A: 1)
- Chleb razowy 2szt. 50g (A: 1)
- Masło roślinne miękkie 15g (A: 7)
- Rzodkiewka 60g
- Sałata 20g
- Herbata czarna z cukrem 250ml
|
|
KOLACJA II
POSIŁEK WITAMINOWY
- Mus warzywno – owocowy( dynia, jabłko, banan) 100g
|
DOBOWE WARTOŚCI ODŻYWCZE:
|
- Energia: 2044kcal
- Białko ogółem: 98g
- Tłuszcz ogółem: 66g
- Nasycone kwasy tłuszczowe: 22g
- Węglowodany ogółem: 286g
- Cukry: 52g
- Błonnik pokarmowy:27 g
- Sód: 1448mg
- Sól: 3,62g
|