|
I ŚNIADANIE
- Płatki jęczmienne na mleku 300ml (A: 1,7,8,11)
- Polędwica królewiecka drobiowa 50g (A: 1,3,6,9,10)
- Chleb zwykły 50g (A: 1)
- Chleb razowy 1szt. 25g (A: 1)
- Masło roślinne miękkie 15g (A: 7)
- Biała rzodkiew z koperkiem 70g
- Sałata 10g
- Herbata czarna z cukrem 250ml
|
|
II ŚNIADANIE
- Sok wieloowocowy 1szt 200ml
|
|
OBIAD
- Barszcz czerwony z ziemniakami (kości wieprzowe, buraki, włoszczyzna, ziemniaki, śmietanka, sól, pieprz) 350ml (A: 7,9)
- Pyzy z mięsem wieprzowym- gotowane (mięso wieprzowe, grysik ziemniaczany, mąka ziemniaczana, cebula, bułka tarta, mąka pszenna, drożdże, sól, pieprz, olej rzepakowy) 300g (A: 1,7)
- Kapusta zasmażana (kapusta kiszona, cebula, mąka pszenna, olej rzepakowy)
150g(A:1)
- Kompot owocowy ( jabłko, czarna porzeczka, cukier) 250ml
|
|
KOLACJA
- Pasta z twarogu z natką pietruszki (twaróg, mleko, nać pietruszki, sól) 80g (A: 7)
- Chleb zwykły 50g (A: 1)
- Chleb razowy 2szt. 50g (A: 1)
- Masło roślinne miękkie 15g
- Pomidor plastry 70g
- Sałata 10g
- Herbata czarna z cukrem 250ml
|
|
KOLACJA II
POSIŁEK WITAMINOWY
- Mus warzywno – owocowy( dynia, jabłko, banan) 100g
|
DOBOWE WARTOŚCI ODŻYWCZE:
|
- Energia: 2353kcal
- Białko ogółem: 74g
- Tłuszcz ogółem: 98g
- Nasycone kwasy tłuszczowe: 32g
- Węglowodany ogółem: 321g
- Cukry: 56g
- Błonnik pokarmowy: 33g
- Sód: 1971mg
- Sól: 4,93g
|