|
I ŚNIADANIE
- Ryż na mleku 300ml (A:7)
- Galareta drobiowa (mięso z kurczaka, marchew ,pietruszka, seler, żelatyna, sól, pieprz) 150g (A: 9)
- Chleb zwykły 50g (A: 1)
- Chleb razowy 1szt. 25g (A: 1)
- Masło roślinne miękkie 15g
- Ogórek świeży plastry 70g
- Sałata 10g
- Herbata czarna z cukrem 250ml
|
|
II ŚNIADANIE
- Maślanka z czarną porzeczką (maślanka, czarna porzeczka, cukier) 200ml (A: 7)
|
|
OBIAD
- Zupa pieczarkowa z makaronem (korpus z kurczaka, włoszczyzna, pieczarki, makaron, śmietanka sól, pieprz) 350ml (A: 1,7,9)
- Filet z dorsza smażony (filet z dorsza, mąka pszenna, olej rzepakowy, sól , pieprz 110g (A: 1,4)
- Ziemniaki z koperkiem 200g
- Surówka z kapusty kiszonej i marchewki z olejem rzepakowym 150g
- Kompot owocowy ( jabłko, czarna porzeczka, cukier) 250ml
|
|
KOLACJA
- Szynka szkolna wieprzowa 60g (A: 1,6,7,9,10)
- Chleb zwykły 50g (A: 1)
- Chleb razowy 2szt. 50g (A: 1)
- Masło roślinne miękkie 15g
- Papryka świeża paski 70g
- Sałata 10g
- Herbata czarna z cukrem 250ml
|
|
KOLACJA II
POSIŁEK WITAMINOWY
- Mus warzywno – owocowy( dynia, jabłko, banan) 100g
|
DOBOWE WARTOŚCI ODŻYWCZE:
|
- Energia: 2183kcal
- Białko ogółem: 116g
- Tłuszcz ogółem: 66g
- Nasycone kwasy tłuszczowe: 15g
- Węglowodany ogółem: 309g
- Cukry: 58g
- Błonnik pokarmowy: 34g
- Sód: 1984mg
- Sól: 4,96g
|