Regionalny Szpital w Kołobrzegu

06.02.2024 - Wtorek

I ŚNIADANIE

  • Ryż na mleku  300ml (A:7)               
  • Galareta drobiowa (mięso z kurczaka, marchew ,pietruszka, seler, żelatyna, sól, pieprz) 150g (A: 9)
  • Chleb zwykły 50g (A: 1)
  • Chleb razowy 1szt.  25g (A: 1)
  • Masło roślinne miękkie 15g
  • Ogórek świeży plastry 70g
  • Sałata 10g
  • Herbata czarna z cukrem 250ml
 

II ŚNIADANIE

  • Koktajl mleczno-owocowy (jogurt naturalny, truskawki, cukier) 200ml (A: 7)

OBIAD

  • Zupa pieczarkowa z makaronem (korpus z kurczaka, włoszczyzna, pieczarki, makaron, śmietanka sól, pieprz) 350ml (A: 1,7,9)
  • Śledź w śmietanie (śledzie matiasy, śmietana, cebula, jabłko, sól , pieprz) 100g/150ml (A: 4,7)
  • Ziemniaki z koperkiem 200g
  • Bukiet warzyw gotowanych(marchew, kalafior, brokuł) 150g Bukiet warzyw gotowanych(marchew, kalafior, brokuł)   150g
  • Kompot owocowy ( jabłko, czarna porzeczka, cukier) 250ml

 

KOLACJA I

  • Szynka szkolna wieprzowa 60g (A: 1,6,7,9,10)
  • Chleb zwykły50g (A: 1)
  • Chleb razowy 2szt.50g (A: 1)
  • Masło roślinne miękkie 15g
  • Papryka świeża paski 70g
  • Sałata 10g
  • Herbata czarna z cukrem 250ml

 

KOLACJA II

POSIŁEK WITAMINOWY

Mus warzywno – owocowy( dynia, jabłko, banan)   100g

DOBOWE WARTOŚCI ODŻYWCZE:

  • Energia: 1974kcal
  • Białko ogółem: 95g
  • Tłuszcz ogółem: 56g
  • Nasycone kwasy tłuszczowe: 21g
  • Węglowodany ogółem: 300g
  • Cukry: 58g
  • Błonnik pokarmowy: 30g
  • Sód: 1922mg
  • Sól: 4,81g

Metryczka

Metryczka
Wytworzono:2024-02-07 11:03przez:
Opublikowano:0000-00-00 11:25przez: Gracjan Tyczyński
Zmodyfikowano:2024-02-07 11:03przez: Gracjan Tyczyński
Podmiot udostępniający: Regionalny Szpital w Kołobrzegu
Odwiedziny:972

Rejestr zmian

  • [2024-02-07 11:03:06]Gracjan TyczyńskiAktualizacja treści